Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 15 aug 2017

Wist je dat er katten bestaan die krulletjes hebben?

De kat krabt de krullen van de… Wacht eens even. Deze katten hébben krullen! Ja, écht! Niet naakt, niet per se met bijzondere vlekken maar dus wel met een kekke krul in het vachtje. Heb jij dat wel eens gezien?!

Kattenras LaPerm

Het kattenras heet LaPerm en is ontstaan in 1982 op een boerderij in The Dalles, een plek in de Amerikaanse staat Oregon. Op die boerderij kreeg de kat van boerin Linda Koehl namelijk een nestje kittens. Eén van de kittens was kaal! Toen het beestje ouder werd, kwam er een krullende vacht tevoorschijn. Zo mal! Het diertje werd Curly genoemd.

Toen Curly een tijd later zelf een nestje kreeg waren haar nakomelingen ook allemaal gekruld! Men moest Koehl wel flink overhalen, maar uiteindelijk is de Amerikaanse een fokprogramma begonnen. Later is de gekrulde kattensoort tot officieel ras genoemd, met als naam LaPerm. Ahaaa…

Katten met krulletjes

Nu wil je natuurlijk ook zien hoe die katten van het ras LaPerm er dan uit zien. Nou, super schattig dus. Na het zien van deze foto’s wil je ook zo’n kat met krulletjes in huis halen!

Een bericht gedeeld door The Animal Project Foundation (@animalproj) op

Een bericht gedeeld door AnastaCats (@anastacats) op

Een bericht gedeeld door Curlycats (@curls.cats) op

Een bericht gedeeld door Aapo Adventures (@aapo_the_cat) op

Een bericht gedeeld door Maria Ström 🐾 (@nattmaya) op

Een bericht gedeeld door •ПОНЕЧКА• (@pu_ponechka) op

Een bericht gedeeld door Aapo Adventures (@aapo_the_cat) op

Heb jij nog niet genoeg van katten? Check dan ook deze 15 gigantische katten die nog steeds heel schattig zijn, of deze poezen die een extra duim hebben waardoor het lijkt alsof ze handjes hebben.

Reageer op artikel:
Wist je dat er katten bestaan die krulletjes hebben?
Sluiten