Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 16 sep 2017

Wat een schurk! Deze kat steelt niets liever dan geld

Deze kat wil iedereen wel hebben: het dier pakt namelijk al het briefgeld dat hij te pakken kan krijgen! Geen geldboom, maar een geldkat dus! Sir Whines-A-Lot heet het beestje en hij is de kantoorkat van GuRuStu een marketingbureau gevestigd in het Amerikaanse Tulsa, Oklahoma.

Wie in Tulsa is moet dan ook zorgen dat hij geen geld laat slingeren in de buurt van Sir Whines-A-Lot: hij pakt echt al het briefgeld dat voor handen pootjes ligt.

Alleen ‘s nachts

De grap is dat Sir Whines-A-Lot dit dus echt alleen ‘s avonds doet. Overdag is het een schatje. Hoe men deze opmerkelijke eigenschap ontdekte? GuRuStu-baas Stuart McDaniel kwam op een dag naar kantoor en zag briefgeld liggen op de plek waar Sir Whines-A-Lot regelmatig zonnebadend te vinden is. Maar waar dat nou vandaan kwam?

“Het bleef maar gebeuren, maar we snapten niet waarom. Daarom besloten we een van de theorieën te testen,” aldus McDaniel tegenover The Dodo. “We staken briefgeld door de kier van de glazen deur en jahoor: de kat sprong op om het geld te grijpen.

Kattenspeeltje

McDaniel veronderstelt dat Sir Whines-A-Lot naar voorbijgangers had zitten kijken, hen verleidde om aandacht aan hem te geven en vervolgens dus een briefje van een dollar door de gleuf heeft gestoken, als ‘kattenspeeltje’.

Zo dus:

“Ik denk niet dat mensen van plan waren om hun geld daadwerkelijk aan een kat te geven, maar dat men gewoon met hem wilde spelen.” Maar als je je geld bij hem in de buurt houdt slaat het spelen soms plots om in een soort bezitterigheid: “Uit het niets kan hij dan bijten en het geld uit je hand trekken. Hij doet het zo snel dat je eerst niet eens door hebt wat er is gebeurd.”

Moeiteloos!

Luieren in het geld

Bezitterig of niet, buurtbewoners zijn toch wel nieuwsgierig naar een spelletje met Sir Whines-A-Lot. Het kost ze wel een dollar.
Als de kat de dollar dan te pakken heeft legt hij het neer. Heeft hij meerdere briefjes, dan gaat hij er in liggen om zich een beetje uit te rekken. McDaniel: “Ik heb nog nooit zoiets gezien.” Wij ook niet:

froot

In de twee fragmenten hieronder zie je nog eens hoe de geldwolf aan zijn biljetten komt:

Bijzonder is het zeker. Inmiddels heeft Sir Whines-A-Lot ook zijn eigen Facebook-pagina: CASHnip Kitty. Nice!

En… Dit is hoeveel geld Sir Whines-A-Lot in een week had ‘gevangen’:

Hoe verleidelijk het ook mag zijn om de dollars zelf te houden… Dat doet McDaniel niet. Namens GuRuStu wordt het geld gedoneerd aan de lokale daklozenopvang. Wat goed! Een applausje waard.
Froot

Meer katten en poezen op je scherm? Hup naar de mand.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Wat een schurk! Deze kat steelt niets liever dan geld
Sluiten