Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 3 mrt 2018

Altijd al op zoek geweest naar een unieke poster? Deze kat helpt je graag een handje

Men neme: één designer genaamd Diederik Jeangout en een jonge kat genaamd Joppe. Een kilo laptop en een snuifje nieuwsgierigheid erbij, tien minuutjes wachten et voilá: een unieke poster is geboren!

Poster van een poes

Toen kat Joppe nog een jonge kitten was gebeurde het al dat zij regelmatig op het toetsenbord van haar Belgische baasje ging zitten. Daar kwamen dan allerlei rare tekens en constructies uit. Printen maar! 😉 Zo weet je zeker dat je een unieke poster hebt. Maar, wat is het verhaal hierachter eigenlijk? We vroegen het aan Diederik! Die ons graag te woord wilde staan.

kat maakt posters, wat een kunst
Diederik Jeangout

Diederik, vertel eens, hoe heeft Joppe haar artistieke skills ontdekt? ‘Joppe was altijd een erg actieve kitten en ze is nu nog steeds lekker actief. Vanaf het moment dat ze hoog genoeg kon springen om op tafels en stoelen te komen was ze daar helemaal weg van. Zelfs als wij mensen daar zelf niet per se mee bezig waren. Op een dag typte ze iets in de URL-balk en het zag er eigenlijk best wel cool uit. Toen besloot ik om een leeg Word-bestand te openen op mijn oude laptop en haar haar gang te laten gaan. Elke dag klom en sprong ze op de computer om zo typografische hoogstandjes te maken. In een maand tijd had ze bijna iedere dag een nieuw bestand gemaakt.’

Simpelweg een prestatie om te doen!

Wat was haar creatieve hoogtepunt? ‘Er is één bestand waarbij ze het voor elkaar kreeg een shortcut te gebruiken en zo allemaal Apple-logo’s te typen. Ik wist niet eens dat dat kon. Ze gebruikt ook sneltoetsen om teksten dikgedrukt, cursief of onderstreept te maken. Het is haar zelfs een keer gelukt om het lettertype te veranderen.’ Wow.

kat maakt posters, wat een kunst
Diederik Jeangout

Kunst!

‘Het mooist aan de posters is de verscheidenheid die er in is verwerkt. Thuis hebben we nu vier van haar beste posters ingelijst en opgehangen. Het is leuk om ze te analyseren en om te leren begrijpen hoe ze het heeft gemaakt.’

kat maakt posters, wat een kunst
Diederik Jeangout

Hebben?

Dat kan. Diederik heeft al eens dertig unieke posters verkocht en de opbrengst gedoneerd aan een lokale dierenopvang. Mocht je serieus geïnteresseerd zijn in een poster dan kun je hem een mailtje sturen en zal hij je vragen zelf te doneren aan een asiel. Prima deal, toch?

Reageer op artikel:
Altijd al op zoek geweest naar een unieke poster? Deze kat helpt je graag een handje
Sluiten