Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 14 aug 2017

Hartverwarmend: Kapster doet 13 uur over een knipbeurt en laat depressieve tiener weer stralen

Als kapster maak je een hele hoop mee. Natuurlijk bezorg je mensen een frisse coupe of misschien zelfs een toffe transformatie. Maar, hoe vaak maak je het mee dat je iemand met een zware depressie toch weer een beetje kunt laten stralen?

Kayley Olsson lukte het. De Amerikaanse knipkoningin kreeg namelijk bezoek van een jongedame wiens haar al lange tijd niet meer gekamd en gewassen was. De tiener lijdt namelijk aan een depressie en het verzorgen van haar haar schoot er daardoor bij in. Dat soort dingen gebeuren.

Het meisje stapte de zaak binnen en vertelde dat ze binnenkort op de foto moet voor haar opleiding. Ze zei: “Knip alles maar af, ik trek de pijn van het kammen van mijn haar niet.” Ze noemde zichzelf zelfs waardeloos omdat ze het zo ver had laten komen, schrijft Olsson. De kapster schrijft ook: “Het brak mijn hart. We besloten er alles aan te doen om dit meisje te helpen en haar zo een mooie bos haar te kunnen geven.”

13 uur bezig

Het verzorgen van het haar duurde wel even: de eerste sessie nam acht uur in beslag, en de tweede sessie nog eens vijf uur. Maar, het eindresultaat mag er dan ook zijn:

Kayley is blij dat ze dit verhaal kan delen want zo wil ze aandacht vragen voor depressie én laat ze zien dat dat zich in allerlei vormen kan uiten.

Olsson: “We hebben dit meisje kunnen laten stralen en glimlachen!” De tiener zou tegen haar kapster hebben gezegd dat ze zelfs zou lachen voor de schoolfoto: “Je hebt me geholpen mezelf terug te vinden.”

Je vindt de hele post van Kayley Olsson hieronder:

Ken jij iemand die niet goed in zijn vel zit of depressief is en wil je iets voor hem of haar doen? Lees dan even dit artikel voor tips.

Reageer op artikel:
Hartverwarmend: Kapster doet 13 uur over een knipbeurt en laat depressieve tiener weer stralen
Sluiten