Froot 15 nov 2017 Sissy Westerhuis

Hij gaf daklozen altijd gratis knipbeurten op straat, totdat een wildvreemde hem zijn kapsalon aanbood

Dit is Brennon Jones. Hij is kapper in Philadelphia en hij knipt daklozen gratis en voor niets, op straat.

https://www.instagram.com/p/BaXOAUtjct-

In gesprek met BuzzFeed vertelt Brennon dat hij met zijn gratis diensten begon toen een dakloze man zijn kijk op het leven veranderde. Zijn werkzaamheden vonden eigenlijk altijd buiten plaats. Gewoon, langs de weg. Want hij had geen eigen kapsalon.

They expecting me to change now that the sun shinning. But I'm Still moving now like I did when I first started! #AintNothinChange #ImStillGrinding #Haircut4Homeless #SpreadLove

A post shared by B. Jawuan Jones (@haircut4homeless) on

“Ik denk dat ik al meer dan 1000 mensen heb geknipt. Zo veel dat ik ben gestopt met tellen,” vertelt de Amerikaan in gesprek met FOX29.

https://www.instagram.com/p/Ba95xTWjuJ9

Toen hij in april met een klant bezig was kwam er een meneer op hem af die hij nog nooit had gezien. De onbekende, genaamd Sean Johnson, vroeg aan Brennon wat zijn plannen waren als het winter zou worden. “Daar had ik nog niet over nagedacht. Mijn plan was om te gaan werken in een willekeurige kapsalon en deze werkzaamheden te pauzeren,” aldus Brennon.

Caught in action!! #Haircut4Homeless #SavedbyGrace

A post shared by B. Jawuan Jones (@haircut4homeless) on

https://www.instagram.com/p/BYLj7urjJPL

Een aantal maanden later vond Sean Johnson het visitekaartje van Brennon Jones terug en de heren kwamen weer in contact met elkaar. Sean vroeg de kapper langs te komen bij de kapsalon die hij kort daarvoor had heropend. Sean vroeg Brennon “Waarom zou je een werknemer willen worden als je ook de eigenaar kan zijn?” Daar had Brennon even geen antwoord op. Sean ging verder: “Als het je wat lijkt is de zaak nu van jou.”

Deze week opende de kersverse eigenaar de nieuwe kapperszaak, genaamd Phenomenom Perfection. Hij een foto die hij op Instagram deelde schrijft hij: “Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit verwacht.”

https://www.instagram.com/p/BbcFQgFD1_8

Wat goed!

Hoe mooi is dat verhaal? Dat herstelt het vertrouwen wel weer een beetje, toch? Overigens is Brennon Jones niet de enige die daklozen aan een nieuw kapsel helpt: ook in Spanje werd een dakloze geholpen aan een make-over, dat veranderde zijn leven voorgoed.

Reageer op artikel:
Hij gaf daklozen altijd gratis knipbeurten op straat, totdat een wildvreemde hem zijn kapsalon aanbood
Sluiten