A. de Jong
A. de Jong Froot 25 apr 2018

Kanye West for president? De ‘Keep America Great’ posters hangen overal…

Amerika heeft nu een geflipte sinaasappel als president, maar het zou zo maar kunnen dat er in 2024 weer een leipo aan de macht komt. Wel eentje met muzikaal talent, namelijk Kanye West. Zijn ‘Keep America Great #KANYE2024’ posters hangen overal. Help.

Kanye West for president?

Er gaan al langer serieuze geruchten dat Kanye West president van Amerika wil worden. En nee, die worden natuurlijk niet zwart op wit bevestigd door de honderden ‘Keep America Great’ posters die in Amerika verspreid zijn. Maar sinds de verkiezing van Donald Trump weten we dat het balletje raar kan rollen.

kanye west, keep america great, president, amerika, 2024

Als je veel geld hebt en een tik van de molen hebt gehad, maak je tegenwoordig kans om Amerika’s en dus ook ‘s werelds machtigste man te worden. Al is die gedachte misschien wat ouderwets, want de machtigste man ter wereld is tegenwoordig natuurlijk de leider van China, die zichzelf tot het einde van zijn leven alle macht heeft gegeven.

‘Ik waardeer de politiek incorrecte Trump’

Terug naar Kanye West. Waarom 2024 en niet 2020 weet niemand. Misschien een akkoordje met Oprah? Maakt ook niet uit. Om even op de zaken vooruit te lopen. Wat voor presidentskandidaat gaat Kanye West worden? Nou, sowieso een politiek incorrecte. “Ik waardeer de politiek incorrecte manier waarop Donald Trump communiceert. Ik waardeer hem”, aldus Kanye West eerder al eens.

Keep America Great #KANYE2024

In andere interviews is hij juist erg negatief over republikeinen, vooral over George W. Bush. Ook steunde hij Occupy Wall Street (weet je nog?) en is hij christelijk. Dat laatste doet het altijd goed in Amerika. Verder hebben we hem vooral veel over zichzelf en zijn sneakers horen praten. Dus ja, hij is ook narcistisch genoeg om voor het presidentschap te gaan.

Hoe dan ook, de campagne lijkt begonnen. De ‘Keep America Great’ posters zijn vooral verspreid in New York City, Chicago en Los Angeles.

https://twitter.com/mmjmikeelkin/status/988465573171552256?tfw_creator=hypebeast&tfw_site=hypebeast&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fhypebeast.com%2F2018%2F4%2Fkanye-west-keep-america-great-posters

Reageer op artikel:
Kanye West for president? De ‘Keep America Great’ posters hangen overal…
Sluiten