Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 19 mei 2017

10 handige lifehacks die het kamperen makkelijker en comfortabeler maken

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we graag kamperen. Met een volgepakte auto gaan we vol goede moed naar Zuid-Frankrijk of Italië, of een plek dichterbij huis. Hoewel er niks boven buiten in de natuur slapen gaat, zijn er zeker momenten waarop je wel een handige lifehack kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een simpele lamp die je zelf kunt maken of Vaselinebolletjes waarmee je makkelijk een vuurtje stookt. Wij verzamelden 10 lifehacks en andere handigheidjes die jouw kampeertrip nog leuker en vooral makkelijker maken. Check ze hieronder!

1. Gebruik een plastic pot voor je wc-papier

Een bericht gedeeld door Canadian Tire (@canadiantire) op


Neem een lege plastic pot en stop er een wc-rol in. Snij een snee aan de zijkant en trek hier het wc-papier doorheen. Hang twee touwtjes aan de zijkant en voila: je hebt een waterproof wc-rolhouder!

2. Hang een kurk aan je sleutel

Een bericht gedeeld door Online RV Store (@onlinervstore) op


Als je veel rondom water bent, of van varen houdt, dan zorgt deze hack ervoor dat je jouw sleutel niet kwijtraakt in het water. Draai een oogschroef in een kurk en hang vervolgens je sleutel daaraan. Nu blijft hij altijd drijven!

3. Gebruik een schoenenopberger

Een bericht gedeeld door Bruin Ken (@lifeasrecess) op


Om ruimte te besparen én geordend te kamperen is het handig om een schoenenopberger op te hangen. Hier kun je allerlei spulletjes in stoppen, zoals kookgerei of douchespullen.

4. Maak een medicijnendoosje

Een bericht gedeeld door It Works For Bobbi (@itworksforbobbi) op


Neem in plaats van allerlei losse doosjes één medicijndoosje mee. Stop in elk vakje een paar pillen en schrijf op het dekseltje of plak een stickertje welk medicijn er inzit. Dit is niet alleen handig tijdens kamperen, maar ook fijn om gewoon in huis te hebben.

5. Maak een eigen lamp

Een bericht dat is gedeeld door @the_adventure_bug_ op


Een snelle manier om een lamp te maken is om een zaklamp vast te binden aan een grote waterfles (met een klein laagje water), bovenop het drinkgat, of gewoon aan de zijkant vastgebonden. Zo heb je geen fel licht, maar wordt het licht goed verdeeld.

Je kunt dit ook met je smartphone zaklamp doen

6. Vuur maken met Vaseline en watten

Een bericht gedeeld door Darren (@art_by_lump) op


Maak voordat je op reis gaat Vaselineballetjes waarmee je makkelijk een vuurtje kunt starten. De balletjes zijn simpel om te maken: neem wat wattenbolletjes en smeer deze in met Vaseline. In het filmpje hierboven is te zien hoe goed de bolletjes branden.

7. Maak van te voren pannenkoekenbeslag

Een bericht gedeeld door Hj Sears (@fortheloveofskulls) op


Bespaar je zelf rommel en afwas en mix voordat je op reis gaat alvast pannenkoekenbeslag. Helemaal handig is om het beslag in een fles met een spuitgat, zodat je makkelijk kleine pannenkoekjes kunt maken.

8. Bind een riem om een boom

Een bericht gedeeld door Betta RV (@bettarv) op


Maak gebruik van de natuur om je heen en bind een riem om een boom. Als je hier haakjes aan hangt, fungeert het goed als kapstok of kun je er andere spulletjes aan ophangen.

9. Slaap comfortabel

Een bericht gedeeld door Catherine Smith (@herbagswerepacked) op


Als je deze speelmatten in huis hebt, is het ideaal om ze mee te nemen. De matten zorgen voor een zachte ondergrond in je tent en hierdoor zul je een stuk lekkerder slapen.

10. Weet wanneer de zon ondergaat

Een bericht gedeeld door Ultimate Survival Hacks (@powersurvival) op


Door middel van het inschatten met je handen kun je weten wanneer de zon ongeveer ondergaat. Natuurlijk kun je dit ook checken op je telefoon, maar als je even geen internet hebt of als je verdwaald bent kan dit goed van pas komen. Op de foto hierboven kun je zien hoe je de tijd precies kunt aflezen.

Wil je je kat meenemen op kampeervakantie? Dat kan prima! Kijk maar:

#cathaiku Lake. My barrier. Catnip and treats await me. Alas, I must swim. #campingwithcats @allisonetan

Een bericht gedeeld door Camping With Cats (@campingwithcats) op

Reageer op artikel:
10 handige lifehacks die het kamperen makkelijker en comfortabeler maken
Sluiten