Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 18 aug 2017

Jongen speelt viool om inbrekende beren te kalmeren én weg te jagen

Joehoe, het zal je maar gebeuren: je bent op vakantie en opeens staat mama beer met haar kleintjes voor je vakantiehuisje. Het gebeurde ook bij een vakantievierende familie uit het Amerikaanse Nevada. Tja, en wat doe je dan?!

ALB Tahoe deelde een video op YouTube waarop de beren te zien zijn. Gelukkig wist neef Mike Perroud een oplossing te bedenken om de inbrekende beren – die natuurlijk heel sterk en gevaarlijk zijn – te verjaren. Hij bespeelde zijn viool voor de dieren. Hoewel de beer al begint te knagen aan de deur, bedenkt hij zich toch al gauw wanneer hij de muziek hoort:

In eerste instantie leken de beren het muziekspel te negeren, maar later hebben ze hun weg naar het bos teruggevonden zónder dat de situatie uit de hand kon lopen. Wat goed!

Als je van beren leren kan

Tja, de ene beer breekt de tent af, de ander probeert simpelweg een stukje taart te bemachtigen. Kun je je trouwens voorstellen dat er mensen zijn die al 23 jaar met een bruine beer in huis leven? Of dat je je gehele afdaling op skies wordt achtervolgd door zo’n beest? Wow.

Reageer op artikel:
Jongen speelt viool om inbrekende beren te kalmeren én weg te jagen
Sluiten