Jongen photoshopt zichzelf op uiterst realistische wijze in zijn eigen jeugdfoto’s

Photoshop is heus niet alleen geinig voor photoshopbattles of om mensen in de maling te nemen. De in Quebec woonachtige Conor Nickerson laat met zijn fotoserie ‘Childhood’ zien dat je er ook echt te gekke dingen mee kunt maken.

Hij photoshopte zichzelf namelijk in zijn oude jeugdfoto’s, waardoor hij samen met zijn jongere versie op de foto staat. En dat ziet er zo waanzinnig realistisch uit, dat je bijna zou denken dat het kleine jochie samen met zijn grote broer op de foto staat. Werkelijk alles klopt, niet alleen de kleuren en de kwaliteit, maar ook de kledingkeuze matcht en komt helemaal uit die tijd.

Terug in de kindertijd

“Ik kwam op het idee toen ik tijdens Spring break thuis was bij mijn ouders,” vertelt hij Froot. “Ik had eerder al eens een ander project gedaan, genaamd Then & Now waarbij de kijker met een schuiver kan kiezen tussen een nieuwe en een oude foto van een en dezelfde plek. Dus toen ik bij mijn ouders mijn eigen oude jeugdfoto’s bekeek kwam ik op het idee. Ik wilde zien of ik hetzelfde kon doen met mijn eigen jeugdfoto’s, en ik ging ervoor!”

“Ik verzamelde alle oude hoeden en t-shirts die ik maar kon vinden en deed m’n best om mijzelf weer in die kindertijd te plaatsen, wat – buiten de foto’s- toch voornamelijk vage herinneringen blijft.”

Realistisch

Volgens Conor was het vooral erg moeilijk om de nieuwe foto’s qua kleur en kwaliteit te laten matchen met de oude foto’s. “Er kwam een hoop ‘blurren’, verscherpen en ‘ruisen’ bij kijken om de nieuwe foto ook zo oud te laten lijken.” Een hoop werk kun je wel zeggen. Hij vertelde ons dan ook dat hij er in totaal ook 6 maanden over heeft gedaan om -in zijn vrij tijd- deze serie te maken.

Een beetje vreemd

“Doordat ik er zo lang aan heb gewerkt en er zo lang van zo dichtbij naar heb gekeken is de shock minder groot, maar als ik alle eindresultaten bij elkaar zie is het toch wel een beetje vreemd. Ik denk dat mijn huidige ik en mijn kleine ik best wel goed met elkaar op zouden kunnen schieten.”

Meer werk van Conor zien? Neem dan ook een kijkje op zijn Instagram of Facebook, waar nog veel meer toffe fotoseries staan.

Wat je ook met je jeugdfoto’s kunt (laten) doen…

Er tattoos van maken! Dat ziet er namelijk heel bijzonder uit!
[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Jongen photoshopt zichzelf op uiterst realistische wijze in zijn eigen jeugdfoto’s
Sluiten