A. de Jong
A. de Jong Froot 28 mei 2018

John Mayer gaat viral met hilarische videoclip zonder budget

Net op het moment dat we dachten dat de videoclip dood was, lijkt 2018 het jaar van de wederopstanding te worden. Een paar weken geleden ging This is America van Childish Gambino viral, nu is het de beurt aan John Mayer met New Light en een heerlijk fout staaltje greenscreening.

“Ik moest een nieuwe videoclip maken, maar niemand kwam met een budget (muziekindustrie, ben ik niet goed genoeg?). Dus ging ik naar een bedrijfje dat normaal gesproken verjaardagsvideo’s maakt”, zegt John Mayer over zijn videoclip New Light. Het resultaat is zo lelijk dat het een waar kunstwerk geworden is.

John Mayer – New Light

Afgelopen weekend stond New Light in de top 10 trending op YouTube, inmiddels is de videoclip al bijna 3 miljoen keer bekeken. John Mayer, wiens naam in de titelomslag als John Mayor (een fout hoort erbij in deze stijl) staat gespeld – maakt in de videoclip gebruik van de meest low budget variant van greenscreening. Daarbij gebruikt hij een arsenaal aan stockbeelden en -video’s en is de clip doorspekt met clichés uit de jaren 80 en 90.

Naast de slechte montage is John Mayer zelf ook lekker op dreef met verkeerd getimede knipogen, een onuitgeslapen blik in zijn ogen en een klofje voor iemand van het sloomste soort. New Light is ook nog best een lekker nummertje, al kennen we al een hele rits aan nummers van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist die ook zo klinken. Natuurlijk is zijn verhaal over budget waarschijnlijk een beetje overtrokken, maar hij heeft het voor elkaar gekregen om een videoclip te creëren die zo goed is in zijn foutheid.

De nieuwe single van John Mayer komt al een jaar na zijn meest recente album The Search for Everything. New Light is ten opzichte van dat album niet echt vernieuwend. Prima John Mayer-nummer, maar meer ook niet. De videoclip maakt alles goed.

Reageer op artikel:
John Mayer gaat viral met hilarische videoclip zonder budget
Sluiten