Mark Hofman
Mark Hofman Froot 4 jul 2018

J.K. Rowling lacht ‘schrijver’ Donald Trump kapot op Twitter

Op Twitter komt Donald Trump er eerlijk voor uit: hij vindt zichzelf een geweldige schrijver. En daar is J.K. Rowling het, op z’n zachtst gezegd, niet helemaal mee eens.

Donald Trump stopt veer in eigen kont

Je wist het misschien niet, maar er zijn inmiddels negentien boeken uitgekomen onder de naam van Donald Trump. We zeggen nadrukkelijk ‘onder de naam van’, aangezien schrijven in dit geval niet echt aan de orde was. De Amerikaanse president heeft bijna al zijn boeken laten schrijven door andere schrijvers. Maar dat gegeven staat hem niet in de weg om een flinke veer in zijn eigen achterwerk te stoppen. Donald Trump tweet namelijk het volgende:

J.K. Rowling -  Donald Trump - Twitter - Versus

Let ook vooral even op de spelfout die in de tweet zit. Trump gebruikt hier pour in plaats van pore.

J.K. Rowling gilt het uit

Jezelf een schouderklopje geven voor boeken die je zelf niet eens schreef, is natuurlijk vrij treurig. Of juist lachwekkend natuurlijk, zoals Harry Potter auteur J.K. Rowling het beoordeelde. En dat weet ze op subtiele wijze duidelijk te maken.

Het mag duidelijk zijn: Donald Trump is een bijzonder figuur. En het is er ook nog eens eentje waar we niet zo snel vanaf komen. Al kunnen deze tips daar misschien wel bij helpen.

Reageer op artikel:
J.K. Rowling lacht ‘schrijver’ Donald Trump kapot op Twitter
Sluiten