Japanse hobbychef weet verroest mes op te knappen tot vlijmscherp keukenmes

Sissy Westerhuis 21 jun 2017 Froot

Iedere keukenprins en keukenprinses weet het: goede messen zijn het halve werk! Maar, wat nou als je hebt te stellen met een mes dat meer op een spatel lijkt, zo bot is ‘ie? Dan kun je misschien wat leren van de video’s van deze Japanse hobbychef.

In de video hieronder vertelt Jun Yoshizuki hoe hij een volledig verroest en versleten mes op de kop tikte voor slechts drie dollar.

Van dit…

via GIPHY

Naar dit!

via GIPHY

Benieuwd naar hoe hij het mes stap voor stap oplapte? Bekijk hier de hele video:

Wát een verschil, he? Als je zelfs een blad ín het water doormidden kunt snijden, heb je een scherp mes in handen. Maar, dit is niet het enige botte mes van Yoshizuki dat zo scherp is geworden. Ook van een simpel mes van één dollar weet hij een succes te maken.

Ben je geen messenslijper maar wil je de mensen wel graag versteld doen staan? Neem dan een voorbeeld aan de Turkse chef Nusret Gökçe, wat een koning.

LikeCool

Reageer op artikel:
Japanse hobbychef weet verroest mes op te knappen tot vlijmscherp keukenmes
Sluiten