A. de Jong
A. de Jong Froot 20 apr 2018

Transformers in real life: Japanner vervoert zich in zelfgebouwde robot

Over het algemeen hebben robots een grote aantrekkingskracht op mannen. Of het nou om de gouden oude Transformers gaan of de Mobile Suit Gundams uit de Japanse animatiewereld, het spreekt tot de verbeelding. Ook in films als Pacific Rim zie je hoe personages losgaan in enorme robots. Kon dat maar in het echt. Die gedachte heeft de Japanner Masaaki Nagumo waarheid gemaakt. Hij heeft een tijdje geleden zijn 8,5 meter lange robot onthuld. En het is niet alleen een indrukwekkend bouwwerk, hij kan er ook nog eens in plaatsnemen.

Robot als een jongensdroom

Zo is deze robot echt een jongensdroom die uitkomt geworden. Het is overigens niet alleen een hobbyproject, Nagumo heeft plannen om de robot commercieel in te zetten. Andere robots die hij voor ontwikkelaar Sakakibara Kikai heeft gemaakt, kunnen namelijk voor zo’n 800 euro per uur gehuurd worden.

Het probleem aan deze robot is alleen dat hij dusdanig groot is, dat hij de hal waar hij gemaakt is niet kan verlaten. Hopelijk kan Nagumo dus iets verzinnen om toeristen langs te laten komen en het geheel te aanschouwen.

robot, japanner, transformers

Het zal in dat geval niet de eerste grote Gundam zijn die op toeristen kan rekenen. In Tokio, op het schiereiland Odaiba, is ook een enorme Gundam-robot te aanschouwen.

Het grote verschil tussen die en deze is dat de creatie van Nagumo daadwerkelijk gebruikt kan worden om je te verplaatsen. Door plaats te nemen in de cabine kun je bijvoorbeeld met de robot lopen.

japanner, robot, transformers

Dat gaat overigens wel op een snelheid van ongeveer één kilometer per uur, dus van de snelheid moet je het niet hebben. Verder kun je vanaf de cabine de vingers van de Gundam individueel bewegen en kan hij zodoende schuimballen schieten vanuit de gun die hij in zijn handen heeft. En dat dan met een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur.

Check ook deze robots, die in één lijn de mooiste portretten tekenen.

Reageer op artikel:
Transformers in real life: Japanner vervoert zich in zelfgebouwde robot
Sluiten