Nederlander plaatst slimme tweet over de nieuwe iPhone X en krijgt een gratis vlucht naar New York

Dat de nieuwe iPhone X er aan zat te komen, dat wisten we wel. Dat ‘ie ontiegelijk duur zou worden wisten we ook wel. Maar hallo… €1159?! Daar kun je net zo goed van op vakantie gaan, om vervolgens daar diezelfde telefoon te kopen voor veel minder geld. Dat is precies wat de Nederlandse reis- en tech-redacteur Juan Buis zich realiseerde.

Hij plaatste namelijk de volgende tweet:

Het komt er namelijk op neer dat dezelfde iPhone X in de Verenigde Staten omgerekend ‘slechts’ €830 kost. Dan kun je toch beter gewoon de goedkoopste vlucht naar bijvoorbeeld New York boeken en een AirBnB’tje regelen? In totaal kom je dan op ongeveer dezelfde prijs uit (eigenlijk zelfs nog €4 minder) dan wanneer je in Nederland de iPhone X koopt, alleen pak je dan ook nog eens een leuk citytripje mee! Slim!

Oke oke, hij was nog een sales tax vergeten, maar alsnog ben je relatief goedkoop uit!

Mocht je niet geloven dat de vluchten echt zo goedkoop zijn, hier het bewijs:

Ook laat hij nog wat goedkope AirBnB’s zien, speciaal voor mensen die toch maar kort verblijven

Maar ook voor Europeanen buiten Nederland deed hij zijn best
Hij laat zien dat het ook vanuit Parijs een aantrekkelijke trip is:

Maar… dat is nog niet alles!

Het ziet er naar uit dat hij dit ook echt zal gaan boeken, alleen dan niet van zijn eigen centen. Want… de lagekostenluchtvaartmaatschappij Wow Air voelde zich zo vereerd dat hij hen als voorbeeld gaf in zijn rekensom, dat ze hem maar liefst 2(!) retourtjes van Amsterdam naar New York aanbieden, zodat hij daar zijn iPhone X kan kopen. Of gewoon lekker op vakantie kan gaan.

Op zijn Instagram Stories plaatste hij het hele verhaal en eindigde met het aanbod van Wow Air:

Briljant!

Dat het internet raar is wisten we wel. Kijk maar!

Tijd om Juan te bestoken met vragen, want zoiets maak je natuurlijk niet vaak mee!

Had je dit ooit verwacht? ‘Haha nee, ik had na de Apple keynote de berekening en het plaatje gemaakt, maar zoals met elke tweet verwacht je er in het begin helemaal niks van.’

Wanneer ga je?! En wie neem je mee? ‘Klopt ja, erg tof van ze. Hoop dat ze veel tickets hebben verkocht van de 5 miljoen impressies! Ik ga samen met mijn vriendin.’

Ook niet onbelangrijk: nu je dan daadwerkelijk gaat, ga je dan ook in de betreffende AirBnB? ‘Dit is een hele goede vraag. Misschien wel, alleen al om de 300 mensen die niet geloven dat je voor $30/nacht een AirBNB in NYC kan krijgen de mond te snoeren.’ Ha!

En ga je die iPhone dan ook halen? ‘Weet ik nog niet, hij is natuurlijk best duur. Daarnaast moet je bij terugkomst officieel dure producten aangeven bij de douane, die hem dan alsnog kunnen belasten.’ Verstandig, verstandig.

En heb je je koffers al gepakt? ‘Nee, ik moet de data nog kiezen! Maar ik heb altijd een koffertje klaar staan om op reis te gaan.’ Je weet immers maar nooit wanneer je wordt verrast met een tripje naar New York 😉

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Nederlander plaatst slimme tweet over de nieuwe iPhone X en krijgt een gratis vlucht naar New York
Sluiten