Froot 1 dec 2017 Sissy Westerhuis

Inzamelingsactie voor ziekenhuis loopt helemaal uit de hand, toch weet deze studente het briljant op te lossen

Danni Messina is op z’n zachtst gezegd gul: ze wilde 1000 dollar doneren aan het St. Jude kinderziekenhuis in Memphis, Tennessee. Om wat aandacht voor de donatie te krijgen besloot ze likes en retweets te ‘betalen’ met 25 of 50 cent.

Dit is de tweet waar het allemaal mee begon:

Oeps

Omdat Danni op dat moment ‘maar’ 600 volgers had dacht ze niet dat ze boven haar limiet van 1000 dollar uit zou komen. Maar… Daar ging de Amerikaanse een beetje de mist in.

Danni Messina, donatie, actie
Danni Messina

Twee ton doneren?

Binnen enkele dagen is haar oproep meer dan 205.000 keer gedeeld en meer dan 470.000 geliket. Een rekensommetje wijst uit dat dat zou betekenen dat ze twee ton ‘moest’ doneren aan het ziekenhuis. Dat had de Amerikaanse alleen niet!

Omdat haar oproep veel harder ging dan verwacht schreef ze dit:

Daar bleef het niet bij

Twee ton doneren? Dat ging ‘m niet worden. Maar Danni wilde zich ook niet met een jolig berichtje op Twitter er vanaf helpen. Daarom besloot ze een GoFundMe-pagina op te zetten – die ken je misschien nog wel van dit succesverhaal.

Ka-ching!

De GoFundMe-pagina had als doel 50.000 dollar binnen te halen om dat te doneren aan het kinderziekenhuis. Inmiddels staat de teller al op meer dan 60.000 dollar. Zo goed! In gesprek met The Epoch Times vertelt Danni dat ze nog altijd haar bijdrage van 1000 dollar ook gaat doneren. Wat een topper.

Reageer op artikel:
Inzamelingsactie voor ziekenhuis loopt helemaal uit de hand, toch weet deze studente het briljant op te lossen
Sluiten