Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 8 aug 2017

Yes! Het is vandaag Internationale Kattendag! Dat moet gevierd worden met onze leukste kattenposts

froot

Het is vandaag, 8 augustus, Wereld Kattendag! Hoera hoera. Dat betekent dat we onze kleine of juist heel grote vrienden eens lekker in het zonnetje kunnen zetten. Want wat zijn ze – meestal dan… – lief he?! Wij beginnen alvast eventjes met wat heerlijke plaatjes en een aantal van onze favoriete kattenartikelen:

Er zijn enorm veel opmerkelijke feitjes te vertellen over katten: kijk hier maar eens!

Maar, ze zijn dan ook heel bijzonder. Kijk maar naar dit opvallende filmpje

Katten hebben het soms te stellen met heel heftige problemen. Gelukkig zijn daar de mensen, wij redden de beestjes maar al te graag.

Wist je dat katten zo’n 16 uur per dag slapen? Dat doen ze in dit soort fantastische verblijven, met hun baasje in de buurt óf gewoon lekker in een eigen bed.

16 uur per dag? Dan heb je die 8 uur per nacht hard nodig om dit soort afstanden te lopen! Maakt ‘ie je dan toch om 4:00 in de ochtend wakker, dan is het tijd voor wraak!

Hoewel de dieren niet altijd even handig of zelfs stuk zijn, zijn ze wel erg lief. En zo aandoenlijk:

Er zijn meer dan 60 soorten katten. Allerlei soorten en maten dus! Niet zo gek ook, het hebben van katten heeft enorm veel voordelen!

Zou jij wel een kat willen maar kan dat niet? Dan is er kattenvoorhoofdenparfum, er zijn LEGO-katten of probeer eens zo’n hond?!

Dat laatste is een geintje natuurlijk. Katten zijn top (kijk dan, kijk dan, kijk dan!)! Lang leven Internationale Kattendag!

Internationale Kattendag is een initiatief van International Fund for Animal Welfare, beter bekend als IFAW. Ben je zelfs na het zien van dit lijstje meer fan van honden? Wacht dan even tot 26 augustus, dan is het namelijk internationale hondendag!

Reageer op artikel:
Yes! Het is vandaag Internationale Kattendag! Dat moet gevierd worden met onze leukste kattenposts
Sluiten