Froot 26 aug 2017 Sissy Westerhuis

Het is Internationale Hondendag! Dit zijn onze leukste artikelen over honden

Zaterdag 26 augustus kan eigenlijk prima de boeken in gaan als feestdag. Want… Het is Internationale Hondendag! Naast natuurlijk het welbekende dierendag en de Internationale Kattendag die laatst voorbij kwam is er dus ook een dag speciaal voor honden. Want zeg nou zelf: dat verdienen ze toch?!

De Internationale Kattendag en de Internationale Hondendag zijn initiatieven van International Fund for Animal Welfare – oftewel IFAW. Zij zetten zich wereldwijd in voor het welzijn van de dieren. En hoewel honden het in de westerse wereld doorgaans belachelijk goed hebben (kijk maar eens hier), is het aan de andere kant van de oceaan wel anders. En dat is maar stom!

Want…

froot

Honden zijn ontzettend behulpzaam!

We kunnen ze trainen en allerlei briljante dingen leren! Zo kan deze hond zijn baasje beschermen wanneer zij een aanval krijgt, deze knul met een spieraandoening kan weer naar school dankzij zijn hond en deze hond maakt reclame voor het restaurant van zijn baas. Honden kunnen zelfs taalwonderen zijn: deze harige vriend kent meer dan 1000 woorden!

Honden kunnen heel erg grappig zijn

Zo raken ze soms geobsedeerd door spelletjes, worden ze ongelofelijk schattig van bijensteken, zijn het briljante acteurs, worden er hele fotowedstrijden gehouden rondom die humor van ze én zijn ze ontzettend beroerde zonnebaders… 😉

Ze zijn o-ver-al

In recordboeken, als sta in de weg, midden op de weg (engerd!), op de verkeerde plek, bij deze man of… in de war 😉

Ze kunnen heel erg ontroerend zijn

Bijvoorbeeld als ze hun voerbak maar voor de helft leegeten met een uitstekende reden, als ze hun loyaliteit keer op keer laten zien, als ze tientallen kilometers teruglopen naar de baas, of die uiteindelijk weer herkennen of als ze helemaal ontdooien dankzij baby’s.

En ze zijn briljant videomateriaal!

Kijk, honden gebruiken als object is natuurlijk mis. Maar zodra ze een hoofdrol verkrijgen in een komedie zijn we fan. Deze hond zag de grens even niet, dit beestje wordt intens gelukkig van een bepaalde reclame, deze harige heeft duidelijk een lievelingsnummer, dit beestje niest hilarisch en deze viervoeter heeft een uitstekende zomerhobby.

Ben je er nog? Ga eens even heel gauw een hondje aaien jij!

Reageer op artikel:
Het is Internationale Hondendag! Dit zijn onze leukste artikelen over honden
Sluiten