Mark Hofman
Mark Hofman Froot 18 jun 2018

Inside Noord-Korea: een kijkje achter de deuren van ‘socialistisch sprookjesland’

Kim Jong-un mag zich tegenwoordig dan iets meer openstellen voor de rest van de wereld, Noord-Korea blijft een mysterieus land. Daarom is elk ‘kijkje in de keuken’ goud waard. Net als deze trouwens.

Een kijkje in Noord-Korea

Oliver Wainwright, journalist bij The Guardian, richt zich in zijn nieuwe boek Inside North Korea architectuur en interieur. “Kim Jong-un is bloedserieus over het feit dat Noord-Korea een pastelkleurige fantasiewereld moet worden”, zegt hij.

Met het plan voor een ‘socialistisch sprookjesland’ moet van de hoofdstad Pyongyang een grote speeltuin maken. De stad moet een een fantasy-achtige look krijgen en meer autoriteit uitstralen dan iedere andere stad.

Noord-Korea

Inside North Korea

Nog interessanter is om te zien wat er zich ín die gebouwen allemaal afspeelt. Inside North Korea geeft een uniek kijkje achter deuren die normaal gesproken gesloten zijn. Mozaïek, immense kroonluchters, opmerkelijke kunst bijzondere plafonds; achter iedere deur zit een verrassing. Ontdek de kleurrijke leeskamers van de Grand People’s Study House en neem een kijkje in het Runrado May Day stadion. Welke klaar is om WK wedstrijden in te spelen, die er nooit gaan komen.

Inside North Korea geeft in 200 foto’s een prachtig beeld van het krankzinnige land. Hieronder een aantal hoogtepunten.

inside noord-korea

Meer zien? Dan kun je hier het boek bestellen.

Reageer op artikel:
Inside Noord-Korea: een kijkje achter de deuren van ‘socialistisch sprookjesland’
Sluiten