Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Image 24 feb 2017

Wauw! Dus zó kun je supermooi wonen op slechts 30 vierkante meter

Je kunt Ana White met een gerust hart ‘houtbewerker extraordinaire‘ noemen. Ze gaat namelijk nog veel verder dan alleen houtbewerking! Ze ontwerpt en bouwt namelijk ook compacte huisjes. Ieder piepklein huisje bevat weer opvallende manieren om meer ruimte te ervaren.

Voor een recent project, heeft Ana een kleine trailer om weten te toveren tot een huis dat erg ruim is voor de kleine oppervlakte. Kijk gauw verder!

Eén van de meest geniale dingen in dit stekkie is het bed dat je zo naar boven of beneden kunt verplaatsen. Hierdoor kun je natuurlijk veel makkelijker ruimte creëren wanneer dat nodig is.

Op haar website vertelt Ana meer over die keuze: “Als we hadden gekozen voor een ‘vast’ bed dan hadden we die waarschijnlijk hoog geplaatst en moest er een trappetje aan te pas komen, en dat kost ontzettend veel ruimte! Met hetzelfde materiaal waarmee garagedeuren bewegen hebben we deze constructie bedacht.” Het is geen gebruikelijke oplossing, maar wel ontzettend slim bedacht!

Het bed is overigens niet het enige onderdeel dat te verplaatsen valt: de bank – onder het bed bestaat uit losse kubussen en is dus makkelijk te verbouwen tot een tweede bed. Ook zijn er op de meest geniale plekken bergruimtes gemaakt, zodat je overal je spulletjes kwijt kunt. Superslim!

Ben je benieuwd geworden naar alle verrassingen die dit piepkleine huisje kan bieden? Scroll dan gauw nog even verder:

En zo ziet dit leuke huisje er van buiten uit:

Mocht je trouwens meer van Ana White’s (kunst)werken zien dan kun je eens kijken op haar website.

Wist je dat je zelfs met nóg minder vierkante meters kunt samenwonen – én de wereld over kunt reizen? Hedwig en Jeroen uit Amsterdam besloten in een busje te gaan wonen!

Reageer op artikel:
Wauw! Dus zó kun je supermooi wonen op slechts 30 vierkante meter
Sluiten