Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Image 6 feb 2018

Ernstig zieke patiënt kreeg nieuwe lever en bedankte haar artsen op een heel bijzonder manier

Ellie Lacey is een 31-jarige dame uit Cardiff. Helaas is het leven voor Lacey niet altijd even makkelijk: ze is leverpatiënte. Iets meer dan een jaar geleden heeft ze daarom een levertransplantatie ondergaan en inmiddels gaat het een stuk beter met haar. Omdat ze zo blij is met haar vooruitgang besloot ze de gezondheidszorg te bedanken op een speciale manier: een jaar na de transplantatie rende ze 14 kilometer over het strand van Wales om zo via de sport-app Strava een boodschap achter te laten:

“Thank you, NHS,” jogde de Britse als bedankje

Een bericht gedeeld door Ellie & Paul-Making a Marathon (@running_therift) op

Kwestie van leven of dood

Voor Ellie was de transplantatie een kwestie van leven of dood: het krijgen van een nieuwe lever was haar enige hoop. Nadat er een diagnose was gesteld startte voor Ellie een wereldwijde zoektocht naar een geschikt orgaan.

Oerkracht

Januari 2017 was dan dé maand voor de Britse: ze werd geopereerd. “Sindsdien voel ik een sterke verantwoordelijkheid om mijn leven ten volle te leven, om er één groot avontuur van te maken en anderen te helpen waar ik kan.” En dat doet ze dus ook! Zes maanden na de operatie begon ze al met deze mindset en deed ze mee aan de Britse ‘Transplant Games’. Ze won er goud bij een hardlooponderdeel. Wat een sterke!

In gesprek met BBC verteld Lacey dat ze samen met haar man zocht naar een mooie manier om NHS te bedanken. Afgelopen zondag heeft ze de daad bij het woord gevoegd en rende ze in één uur en 23 minuten een keurige 14,2 kilometer, terwijl ze haar bedankje ‘schreef’. “Het was erg koud op het strand, maar net toen we begonnen brak de zon door. Alsof het zo moest zijn.”

Reageer op artikel:
Ernstig zieke patiënt kreeg nieuwe lever en bedankte haar artsen op een heel bijzonder manier
Sluiten