Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Image 7 okt 2016

Dit zou wel eens de oudste kat ter wereld kunnen zijn!

13, 21, 8, 28… Dat zijn geen willekeurige getallen, maar leeftijden van dieren! Isa Leshko maakte al eens een serie over de oudjes in het dierenrijk, maar het volgende exemplaar zou eigenlijk niet in het lijstje mogen ontbreken:

Nutmeg de kat is al 32(!) jaar oud…

Hier zie je hoe hij zijn 31ste verjaardag vierde, maar inmiddels heeft hij er een jaartje bij mogen tellen. Hij heeft de 32 aangetikt!

De kater uit de Engelse stad Gateshead is haast onverwoestbaar. Het dier werd in 1990 geadopteerd door Liz en Ian Finlay en is al tientallen jaren onderdeel van de familie, schrijft Chronicle Live.

Je zou toch denken dat Nutmeg met zijn 32 jaar op de teller officieel de oudste kat ter wereld is, maar die officiële titel hoort vooralsnog bij de 26-jarige Corduroy. Overigens is ook deze knappe kop een tijdje recordhouder geweest. Slechts een paar dagen nadat Scooter ‘Oudste kat ter wereld’ werd genoemd, overleed hij. Sip. En ach, officieel of niet: Nutmeg is wat ons betreft een held!

Kijk nou wat een lieveling:

Update

Helaas is alles eindig, en dus ook het leven van deze stokoude kat. Nutmeg is overleden, omdat ze het beestje hebben in laten slapen, schrijft Express. Baasjes Liz en Ian Finlay zijn erg aangeslagen. “Het voelt alsof mijn hart er uit gerukt is,” zei ze tegen de nieuwssite. Het verliezen van een dier is altijd zwaar, maar – en zeker in Nutmeg’s geval – heeft hij een mooi en lang leven gehad. En: zonder de zorg van zulke lieve baasjes was hij waarschijnlijk niet zó oud geworden!

Poespoespoes!

Je gaat je bijna afvragen hoe een kat zou oud kan worden, is het het voer, de liefde die het diertje krijgt of toch de hoeveelheid beweging? Het zullen in ieder geval niet de kusjes zijn. Jakkie, dat vinden ze maar niks! Meer katten en poezen vind je hier!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Dit zou wel eens de oudste kat ter wereld kunnen zijn!
Sluiten