Slaven
Slaven Image 2 nov 2011

Definitieve collectie van Banksy’s beste werken

Banksy is het boegbeeld van streetart van over de hele wereld. Naast graffiti kunstenaar is Banksy ook een schilder, politiek activist en, met zijn film Exit Trough The Gift Shop, ook een regisseur. Ondanks zijn zeer publieke rol in de samenleving is zijn identiteit vooralsnog onbekend. Van absurd, tot provocatief, de kunst van Bansky is te bewonderen op verschillende straten in verschillende werelddelen.

Banksy in England
Banksy begon zijn street art carrière in de jaren negentig op de straten van Bristol. Door een mix van stencils en graffiti te gebruiken kon hij veel van zijn werk thuis voorbereiden zodat de uiteindelijke plaatsing van het stuk op straat niet veel tijd hoefde te kosten. Rennen voor de politie is nog steeds dagelijkse kost voor street artists. Het werk van Banksy in England kan vooral gevonden worden in Londen en Bristol.

[RELATED id=’235420′]

Bansky in de Verenigde Staten
Banksy’s stukken in Amerika kunnen vooral gevonden worden op de straten van Los Angeles, San Francisco, New York en New Orleans. Het werk staat voornamelijk voor het falen van de Amerikaanse droom en de kromme opstelling van de Verenigde Staten tegenover de rest van de wereld.

Banksy in het Palestina
In 2005 besloot Banksy om af te reizen naar de Westelijke Jordaanoever. Daar heeft hij negen stukken gemaakt die de behandeling van het Palestijnse volk bekritiseren. De muur maakt van Palestina “de grootste open gevangenis van de wereld” volgens Banksy.

Reageer op artikel:
Definitieve collectie van Banksy’s beste werken
Sluiten