Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Image 12 apr 2017

Amerikaan kan nog nét op tijd in de auto springen wanneer hij oog in oog staat met een beer

We zijn er altijd dol op als Moeder Natuur weer een verrassing heeft, zoals in Polen bijvoorbeeld. Maar ook in Amerika kan de flora en fauna flink wat bekijks trekken. En daar kan Imgur-gebruiker Shadowrat over meepraten…

De Amerikaan was met zijn (knalgroene) auto de natuur van South Lake Tahoe (Californië) in gegaan om wat frisse lucht op te snuiven. Net op het moment dat hij uit de auto wilde stappen om wat foto’s te maken, kwam er een Amerikaanse zwarte beer (die bruinkleurig is in dit geval) aangelopen. Zo gauw als hij kon sprong hij weer in de auto, natuurlijk! Omdat hij zijn camera gereed had heeft hij een aantal toffe foto’s van het dier kunnen maken:

De beer liep te scharrelen bij afval dat langs de weg lag

“Toen ik uit de auto stapte, zag ik deze knul bij de bomen. Hij kwam aangerend dus ik sprong gelijk de auto weer in, op de achterbank.”

Het duurde niet lang voor de beer naar de auto toe kwam…

“Ik ben blijkbaar interessanter dan het afval. Of hij is fan van knalgroen.”

Het duurde niet lang voor de beer even aan de auto kwam snuffelen…

“De beer had duidelijk een oogje op de auto!”

“Hi!”

“Dit gebeurt zelden als ik bij de supermarkt ben.”

Het bleef niet lang bij alleen snuffelen…

“Ojee. Misschien had ik toch een lakbeschermend setje moeten aanschaffen bij de dealer. Werkt dat ook tegen berenklauwen? Ik weet het niet meer.”

Hup! Zo een beer voor je neus!

“Vroeg of laat krijgt elke nieuwe auto een kras. Ik hoop dat het duidelijk genoeg is dat de krassen en deuken door een beer zijn aangebracht. Dat zou wel een toffe toevoeging aan de auto zijn.”

De beer bleef nog even op de auto rommelen en klom ook nog op het dak. De Amerikaan en zijn gezelschap hoorden het dier natuurlijk luid en duidelijk! Nadat het zich even goed had laten zien besloot de beer weer te vertrekken. In de reacties onder de foto’s vroeg men waarom de fotograaf niet toeterde, maar: “Zo ben ik niet, dat was niet mijn eerste gedachte. Daarnaast: als het beest zou schrikken kon het nog wel eens fout gaan!” Heel wijs.

Niet alleen in Californië, ook in Oregon kan je beren tegenkomen. Dit jonge beertje was op sterven na dood, maar had alle geluk in de wereld toen fotograaf Corey hem redde. Awww!

Reageer op artikel:
Amerikaan kan nog nét op tijd in de auto springen wanneer hij oog in oog staat met een beer
Sluiten