Image 8 feb 2017 Kirsten Beukers

De 20 meest bizarre huizen op aarde

Mensen bouwen al eeuwenlang huizen om in te wonen. En hoe langer we hiermee bezig zijn, hoe gekker de huizen soms kunnen worden. Een huis is allang niet meer alleen een simpele plek om te kunnen wonen. Kijk maar eens naar de volgende twintig huizen. Die zijn op z’n zachtst gezegd een beetje apart, maar daardoor niet minder leuk om naar te kijken.

1. Blauw huis op z’n kop

vreemdehuizen1
Dit omgekeerde huis staat in het Duitse Trassenheide. En naar horen zeggen staan zelfs de meubels in het huis op zijn kop!

2. Paddenstoelen boomhuis

vreemdehuizen2
Het “Mushroom House” staat in Cincinnati, Ohio en is ontworpen door architect en professor Terry Brown. Het gebouw is gecreëerd samen met studenten van de universiteit van Cincinnati.

3. Een huis gehakt uit steen

vreemdehuizen3
Dit huis, “Casa da pedra” (letterlijk vertaald: huis van steen), staat in het Fafe-gebergte in Portugal. Ideaal voor natuurliefhebbers.

4. Huis met muren gemaakt van bierblikjes

vreemdehuizen4
Het “Beer Can House” in Houston is een project uit 1968, ontworpen door John Milkovisch. Het huis bestaat uit meer dan 50,000 lege bierblikjes. Dat is nog eens recyclen!

5. Een huis in de vorm van een schoen

vreemdehuizen5
Dit huis is gebouwd in 1948 en staat in Pennsylvania. Het huis werd oorspronkelijk gebruikt als onderdeel voor een advertentie van een bekende schoenenverkoper.

6. Een futuristische woning in de vorm van een UFO

vreemdehuizen6
Deze gekke futuristische UFO-huizen staan in North Carolina en zijn gemaakt van polyester en glasvezel.

7. Draaikolk huis

vreemdehuizen7
Het “Draaikolk Huis” stond in Houston in afwachting van de sloop. Helaas is het huis nu al neergehaald.

8. Een huis gevormd als een schelp

vreemdehuizen8
Dit huis in de vorm van een zeeschelp is te huren als vakantieverblijf in Mexico, met 180 graden rond uitzicht op zee.

9. Een houten vat als huis

vreemdehuizen9
Deze woning is gebaseerd op een vat voor augurken. Het huis staat in Michigan.

10. Kubuswoningen

vreemdehuizen10
Deze Kubuswoningen komen je vast bekend voor. De opvallende huizen, in totaal 38, staan namelijk in Rotterdam en zijn in 1984 ontworpen door de Nederlandse Piet Blom.

11. Bubbeltjes woningen

vreemdehuizen11
De bubbelhuizen staan in het zuiden van Frankrijk en zijn ontworpen door Antti Lovag, een onconventionele architect zonder diploma.

12. Futuristisch stalen huis

vreemdehuizen12
Het beroemde “Steel House”, een huis gemaakt van jawel… staal, is ontworpen door Robert Bruno en staat in Texas.

13. Een woning gebouwd op een brug

vreemdehuizen13
Deze oude brug staat in Frankrijk aan de rivier de Seine. Het huisje is een bron van inspiratie geweest voor veel schilders, waaronder de beroemde schilder Monet.

14. Het getwiste huis

vreemdehuizen14
Dit getwiste huis staat in de stad Indiana is gemaakt van hout en is onbewoonbaar. Dat is ook niet zo heel gek, want wonen in dit huis zou ook wel een beetje lastig zijn…

15. Een huis met een ganzendak

vreemdehuizen15
Het “Mother Goose” huis staat in Kentucky en heeft heel toepasselijk 8 ramen gevormd als eieren. Een perfect stekkie voor de vogelliefhebbers onder ons!

16. Een piepkleine woning gebouwd op stelten

vreemdehuizen16
Dit huis staat ver weg van de bewoonde wereld. Wanneer je geen zin meer hebt in bezoekers, kun je zo de ladder intrekken.

17. Een UFO woning

vreemdehuizen17
UFO-woningen komen kennelijk wel vaker voor. Zo staat dit ruimteschip in Tennessee. Goed over nagedacht: Het heeft zelfs een vliegtuigtrap die direct leidt naar een bar.

18. Het “gekkenhuis”

vreemdehuizen18
Een gek hotel ontworpen door Dang Viet Nga, die wegkwam met veel rare ontwerpen omdat ze de dochter is van Ho Chi Mihns opvolger.

19. Een watertoren woning

vreemdehuizen19
Het “Huis in de Wolken” werd in 1928 gebouwd als watertoren in Thorpeness, Engeland. De watertoren werd aangekleed als huis, zodat het niet lelijk zou staan in de omgeving. Later werd de watertoren niet meer gebruikt en kreeg het daadwerkelijk de functie van een huis.

20. Kubushuisjes

vreemdehuizen20
Habitat 67 is een complex in Montreal, Canada. Het gebouw stelt de nieuwe lifestyle waar mensen tegenwoordig in leven voor: superdrukke overbevolkte steden.

Nog meer bijzondere huizen zien? Kijk dan eens naar deze deze huizen die helemaal zijn opgenomen in de natuur.

huizen natuuur

Reageer op artikel:
De 20 meest bizarre huizen op aarde
Sluiten