IJzersterke video laat belangrijke keerpunten uit de geschiedenis zien. Maar dan…

Je kunt niet ontkennen dat er de afgelopen eeuwen een hoop dingen zijn veranderd als je naar de onderstaande prachtige en tegelijkertijd confronterende video van ARMEDANGELS kijkt. En dat is een goede zaak. Zo is er bijvoorbeeld een eind gekomen aan de slavenhandel en de apartheid en kregen de vrouwen begin 1900 ook eindelijk stemrecht.

Een aantal belangrijke keerpunten uit de geschiedenis waar ontzettend veel jaren overheen gingen voor we eindelijk zo ver waren. Al weten allemaal dat de geschiedenis er voor heeft gezorgd dat we van onze fouten leren, toch zijn we er nog lang niet, zo maakt ook de onderstaande video ons duidelijk:

Afgelopen week was het 3 jaar geleden dat er een kledingfabriek in Bangladesh instortte, waar meer dan 1135 werknemers kwamen te overlijden. 1135 werknemers die onder erbarmelijke omstandigheden werkten, alleen maar om de Westerse wereld te voorzien van zo goedkoop mogelijke kleding: oftwel Fast Fashion. Hoog tijd dat hier een eind aan wordt gemaakt dus. En laten we hier nou niet weer eeuwen over heen gaan…

En wat doet ARMEDANGELS daar dan aan?

ARMEDANGELS maakt zich zorgen om de Fast Fashion industrie en produceert haar kleding daarom op eerlijke wijze. Het van oorsprong Duitse kledingmerk produceert niet alleen kleding van eerlijke producten (onder andere biologisch en gerecycled katoen), maar doet dit ook nog eens onder eerlijke omstandigheden. Fast fashion is voor ARMEDANGELS dus al lang verleden tijd. Nu de rest van de wereld nog!

In samenwerking met ARMEDANGELS

Reageer op artikel:
IJzersterke video laat belangrijke keerpunten uit de geschiedenis zien. Maar dan…
Sluiten