Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 13 feb 2018

Dit ijs is zó pittig dat je schriftelijk moet instemmen voor je een hapje mag nemen

Pittige tijden zijn aangebroken in Schotland: er wordt daar namelijk in Glasgow een ijssoort verkocht dat ongelofelijk gekruid is. De verkoeling is zo heet (jaja) dat je zelfs schriftelijk moet instemmen met het nemen van een hap: je moet je handtekening zetten voor je het naar binnen mag werken.

Een bericht gedeeld door Hop and Heat (@hopandheat) op

Waar? Wat?!

Aldwych Café, een restaurant en ijsmaker dat al vele prijzen heeft gewonnen is de maker van het ijs. De toko, gevestigd in Cardonald, Glasgow, Schotland. heeft ‘Respiro Del Diavolo’ ontwikkeld. Klinkt wellicht een beetje cryptisch maar het is dan ook niet voor iedereen weggelegd: het ijsje is ontiegelijk pittig, zo’n 500x pittiger dan Tabasco-saus.

Een bericht gedeeld door Marie (@lavoodooveau) op

Handtekeningetje zetten

Het desert is alleen voor mensen van 18 jaar en ouder en je moet je handtekening zetten om te laten weten dat je instemt met het proeven van het ijs. Het is nogal heftig:

Uitwaaien

Ben je in Schotland en durf je je te wagen aan het ijs? Dan zijn we heel benieuwd naar je ervaringen. Eén ding weten we wel: na het proeven van dit spraakmakende toetje kun je in ieder geval wél lekker uitwaaien buiten.

Reageer op artikel:
Dit ijs is zó pittig dat je schriftelijk moet instemmen voor je een hapje mag nemen
Sluiten