Mark
Mark Froot 7 feb 2014

Ieuw: 16 dingen die smeriger zijn dan je toiletbril

Ja, ze bestaan echt: dingen die veel, maar dan ook echt veel ranziger zijn dan je toiletbril. Denk aan een keukendoekje of zelfs het kussen waar je iedere nacht lekker je wang oplegt. Wij weten in ieder geval zeker dat jullie na het zien van deze foto’s veel vaker ja handen gaan wassen!

Onderzoek uit Amerika toonde aan dat 70% van het ijs uit fastfood restaurants meer bacteriën bevat dan het toiletwater.

Misschien niet de grootste verrassing, maar de vloer van een openbaar toilet is nog viezer dan de bril. Denk aan zo’n twee miljoen bacteriën per 6cm². (Excuses voor dit rare getal, maar het is omgerekend vanuit de Engelse meeteenheden.)

Een gemiddeld bureau bevat vierhonderd keer zoveel bacteriën als een toiletbril. Say what? Beter om dus maar vrij te vragen van je baas.. Zou best terecht zijn.

Vies hoor werken, want een toetsenbord heeft ongeveer tweehonderd keer zoveel bacteriën.

Een mobiele telefoon heeft ongeveer tien keer zoveel bacteriën dan de wc-bril. En dat terwijl we die continue tegen onze wang houden. Zou je ook met je wang over de toiletbril vegen?

Geloof het of niet: hier zit eigenlijk meer poep op dan op je wc-bril. Rauw vlees blijkt namelijk nogal veel bacteriën te bevatten die ook in je ontlasting zitten.

Wanneer je de wc doorspoelt stijgen de bacteriën op en dwarrelen ze zo’n twee uur lang door je badkamer. En ja, dan komen ze dus ook op je tandenborstel terecht. En jij maar denken dat je een lekkere frisse adem had.

Door de dode huidcellen die in het tapijt vallen voeden we de bacteriën. En daarom zijn er in je tapijt of vloerkleed ongeveer vierduizend keer meer bacteriën dan op de toiletbril.

In de meeste huishoudens is dit toch wel het smerigste ding dat je vast kunt houden.

En ja ook dit is vies. De meeste bacteriën zitten op onze handen en daar maken we nou eenmaal de deur mee open.

De gootsteen kan zelfs viezer zijn dan de gehele badkamer.

Dode huidcellen, schimmelsporen en nog veel meer zitten allemaal in je kussen. En daar leg je dan elke avond je hoofd op om lekker in slaap te vallen.

Door stof en mijten weegt je matras na tien jaar ongeveer twee keer zoveel. Vies dus!

Op één bankbiljet zitten ongeveer 200.000 bacteriën.

En dan dacht je dat je schoon werd van douchen. Je voelt je in ieder geval niet schoon als je je bedenkt hoeveel bacteriën er in die douchekop zitten.

Overal op de wereld is dit het vieste ding dat je in huis zult vinden. Met tien miljoen bacteriën per 6cm² (weer omgerekend uit Engelse maten) bevat dit ding ongeveer een kwart miljoen bacteriën meer dan de wc-bril. Niet gebruiken om je keuken schoon te maken dus!

Reageer op artikel:
Ieuw: 16 dingen die smeriger zijn dan je toiletbril
Sluiten