Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 24 mrt 2017

Deze hyperrealistische tekeningen (!) spatten van je scherm af

Je zou denken dat fotografie de meest realistische kunstvorm is, maar door hyperrealistische kunst zul je daar misschien nog wel aan gaan twijfelen. Deze prachtige hyperrealistische portretten, gemaakt door Amerikaanse Jesse Lane, zijn gemaakt met enkel gekleurde potloden. De tekeningen zien er zó realistisch uit dat het eigenlijk net foto’s lijken.

After the Storm

Froot sprak Jesse Lane over zijn bijzondere kunst. We vroegen hem op wie de portretten geïnspireerd zijn. “Het grootste deel van mijn werk bestaat uit zelfportretten, zoals After the Storm, Resolve en Gravity. Alle andere portretten zijn gebaseerd op vrienden van mij. Soms pas ik wel kleine dingen aan, zoals haar of oogkleur, zodat de stemming van het portret duidelijker is,” aldus Jesse.

Adrenaline

“Adrenaline is mijn favoriete portret,” vertelt Jesse. “Ik heb altijd al deze energie willen vastleggen. Daarnaast ben ik 5 tekeningen verloren door een brand in de RJD Gallery in New York. Toen ik dit portret afmaakte, voelde het als een symbool van hoop en vernieuwing.” Jesse is behoorlijk lang met deze tekening bezig geweest. “Dit is mijn grootste werk tot nu toe, 102 bij 69 centimeter. In totaal heb ik 1000 uur aan dit portret gewerkt, in ongeveer 6 maanden tijd.”

Resolve

Ten slot vroegen wij aan Jesse wat zijn advies is voor andere (hyperrealistische) kunstenaars. “Wees niet bang voor donkere kleuren. Veel nieuwe artiesten gebruiken niet genoeg contrast, waardoor hun werk er vaal uitziet. Om de beste highlights te krijgen, kun je het beste het wit van het papier gebruiken.” Het werk van Jase Lane is verkrijgbaar via de RJD Gallery.

Manifest

Echoes

Gravity

Raptide

Zie ook: van deze hyperrealistische schilderijen krijg je direct honger.

hyperrealistische portretten
Reageer op artikel:
Deze hyperrealistische tekeningen (!) spatten van je scherm af
Sluiten