Hun instrumenten werden gejat. Maar deze Nederlandse band gaat er fantastisch mee om

Het had zo mooi moeten zijn, een tweeweekse tour door Frankrijk om op te treden op festivals en surfkampen. Maar het zat de Haarlemse band Jack and the Weatherman niet mee. Hun reis werd na één week al abrupt afgekapt, omdat al hun instrumenten onderweg werden gestolen. Maar wonder boven wonder gaan de goedlachse mannen er bijzonder positief mee om:

Na aardig aan de weg te hebben getimmerd in Nederland, gingen Sebastiaan Weerman en Berry Krikken de zomer over de grens doorbrengen om twee weken te toeren in Frankrijk. Met een old school Volkswagen busje vol instrumenten toerden ze van festival naar surfkamp om daar hun positieve vibes ten gehoren te brengen.

We are standing in front of the police station because ALL OUR GEAR IS STOLEN! Guitars, ukulele, cables, mics etc. We are now going Homewards. #noinstruments #whodoessuchthings #theendofourtour

Posted by Jack and the Weatherman on zondag 16 augustus 2015

Terwijl ze de hele reis in hun busje sliepen, kregen ze één nacht een bed aangeboden in een bungalow. Een beetje comfort tussendoor leek ze niet verkeerd. Tot ze de volgende dag hun busje compleet leeggeroofd aantroffen. Hun gehele muziekset was weg, waardoor ze noodgedwongen eerder naar huis moesten. Nu ze weer terug zijn in Nederland doen ze er alles aan zo snel mogelijk weer op te kunnen treden, zodat ze niet nog meer optredens af hoeven te zeggen. Maar de schade is enorm groot, zo’n €6.500, en het is nog lang niet zeker of de verzekering het vergoedt.

featFEyD3sWwvZee39P2

Met enige hulp van Giel op 3FM en Poppodium Patronaat die een zaal beschikbaar stelt zodat de twee mannen een benefietconcert kunnen houden op 24 september komen ze al een aardig eind, maar zijn ze er nog lang niet…

Wil jij het duo helpen aan nieuwe instrumenten?

Dat kan! Check hier hun fundraising-pagina. Of kom naar de benefietshow in Patronaat op donderdag 24 september (2015). Kaartjes kosten €10, wat uiteraard ten goede komt aan de bestolen muzikanten.

Reageer op artikel:
Hun instrumenten werden gejat. Maar deze Nederlandse band gaat er fantastisch mee om
Sluiten