Froot 31 jan 2018 Sissy Westerhuis

De huizen in dit Italiaanse dorpje staan te koop voor slechts een euro!

In het Italiaanse Ollolai wonen slechts 1503 mensen. Het dorpje bevindt zich op het eiland Sardinië en het is er op z’n zachtst gezegd… Rustig. En wie wil er nu niet rustig kunnen vertoeven op een eiland in de Middellandse Zee? Klinkt goddelijk toch?

Een bericht gedeeld door leslie buddemeyer (@lesliebuddemeyer) op

In de verkoop

Een huisje in Ollolai is nu dichterbij dan je denkt: de burgemeester, Efisio Arba, heet besloten de verlaten huizen te koop te zetten voor het symbolische bedrag van 1 euro per stuk, schrijft de Telegraaf.

Een bericht gedeeld door Francesca Oggianu (@cctta) op

Eén voorwaarde

Net als bij de verkoop van huizen in dit Zwitserse dorpje is er wel één voorwaarde aan de deal verbonden: de huizen moeten binnen drie jaar na aankoop worden opgeknapt. De kosten van een gemiddelde renovatie worden geschat op zo’n 25.000 euro.

Een bericht gedeeld door Owner of @cronta_ 🍷 (@stefypilloni) op

Verlaten dorpje

Met de opmerkelijke verkoop hoopt de burgemeester het dorp een nieuw leven in te blazen. De populatie is er flink geslonken en er worden maar een handjevol baby’s ieder jaar geboren. Veel jongeren verlaten het dorp omdat ze elders een baan zoeken. Hopelijk leeft de plaats weer op, want het is er – zoals je ziet – erg mooi:

Een bericht gedeeld door kimera (@78_kimera) op

Reageer op artikel:
De huizen in dit Italiaanse dorpje staan te koop voor slechts een euro!
Sluiten