Alex Ebbers
Alex Ebbers Froot 29 nov 2014

Housewarming cadeaus die je ook echt wilt hebben

Als je net bent verhuisd is het natuurlijk gebruikelijk om een housewarming te geven. En bij een housewarming horen natuurlijk cadeaus. Vaak komen mensen dan aanzetten met dingen die al hebt, zoals cadeaubonnen, planten, fotolijstjes en dat soort frutsels. Hartstikke leuk en lief natuurlijk, maar vaak belandt het ergens achterin een kast en vind je het een half jaar later weer terug. Zonde van hun geld en jouw ruimte. Zou het dus niet veel leuker zijn om voor een housewarming een origineel cadeau te geven? Daarom vind je hier een paar nuttige tips voor als je ooit naar een housewarming gaat en werkelijk waar geen idee hebt wat je moet geven.

Een QR-code voor het wifi-wachtwoord

En die ga je zelf maken! ‘Ja maar zo technisch ben ik toch helemaal niet?!’, denk je nu misschien. Maar dat hoeft ook niet. Dit cadeau is origineel om te krijgen, en ook nog eens hartstikke makkelijk te maken!
Stap 1: ga naar de website QRstuff, klik daar bij “data type” op “Plain Text” en typ bij “Content” hun wifi-wachtwoord in. Kies daarna de kleur voor de code.
Stap 2: scan de code met je eigen telefoon om te controleren of hij het doet.
Stap 3: download een wifi-teken met een witte of transparante achtergrond. Deze bijvoorbeeld.
Stap 4: plak de QR-code en het wifi-teken samen met bijvoorbeeld Paint.
Stap 5: print de afbeelding uit en lijst hem in.
Nu hoeft niemand meer ongemakkelijk te vragen wat het wachtwoord van de wifi is, want met één druk op de knop hebben ze toegang tot het wereldwijde web!

Bron: Tixeertne

Een zelfgemaakte gereedschapskist

Een hamer, schroevendraaier, verlengsnoeren en dat soort gereedschap, zijn vaak dingen die je net niet in huis hebt wanneer je ze nodig hebt. Als je hier dan een leuk pakketje van maakt, kan dit een leuk en handig cadeau zijn om te krijgen.

Bron: Babble

Gepersonaliseerde snijplank

Een gewone snijplank is ook maar zo saai, dus laat er eentje maken met een leuk motiefje of de initialen erop van degene voor wie het cadeau is! Er zijn in Nederland winkels waar ze dit door middel van een soort laser doen, bijvoorbeeld bij Brood & Plank op de Rozengracht in Amsterdam.

Bron: Buzzfeed

Of een opvouwbare snijplank

Omdat het toch wel zó irritant is als je je groenten in de pan wilt schuiven en de helft ernaast valt. Deze is hier te koop.

Een mooie wc-borstel

Het is misschien een beetje vreemd, maar er zijn maar weinig mensen die een mooie wc-borstel in hun badkamer hebben staan. Als je er dus op de één of andere manier een beetje achter kunt komen hoe het toilet eruitziet, kun je hier een mooie wc-borstel bij geven. 100% blijheidsgarantie!

Bron: Bol.com

Vleesmessen

Vleesmessen zijn vrij prijzig en daarom wellicht niet iets wat je zelf snel zou kopen. Als je dit dan samen met een paar mensen geeft kan het een erg leuk cadeau zijn en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Leuk krijtbordje

Handig voor de boodschappen, of voor bijvoorbeeld een mooie spreuk. Lever hem aan met leuk berichtje erop om het persoonlijk te maken.

Koektrommel met zelfgemaakte koekjes erin

Een koektrommel is een vrij standaard cadeau, maar als je er dan zelfgemaakte koekjes in stopt, wordt het toch een stukje persoonlijker! Op marktjes kun je vaak leuke, ouderwetse koektrommels vinden. Dat staat een stuk leuker op tafel dan zo’n plastic ding, toch?

Een voedselpakket

Het klinkt misschien heel saai en simpel, maar dit kun je ook weer zo leuk maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld jouw lievelingsgerecht uit of het lievelingsgerecht van degene die de housewarming geeft en koop alle ingrediënten die je hiervoor nodig hebt. Pak dit een beetje leuk bij elkaar in en voilá, een ontzettend leuk cadeautje!

Olijfolie van goede kwaliteit

Olijfolie is iets wat iedereen wel gebruikt tijdens het koken. En als we zelf olijfolie kopen, is het vaak gewoon die van de supermarkt. Omdat we het zo veel gebruiken, zal het waarschijnlijk niet iets zijn waar je zelf regelmatig veel geld aan zal uitgeven. Daarom kan het leuk zijn om een mooie fles olijfolie van een goede kwaliteit te krijgen. Staat mooi in de keuken en is ook nog eens heerlijk!

Ouderwetse scheerset

Ga je naar een housewarming van een man? Dan kan het leuk zijn om een echt ouderwetse scheerset cadeau te geven. Wat ons betreft is dit iets wat iedere man wel in de kast zou moeten hebben staan, want ook al gebruikt hij het misschien bijna nooit, het is altijd leuk om te hebben.

Bron: Fancy
Reageer op artikel:
Housewarming cadeaus die je ook echt wilt hebben
Sluiten