Tessa Ham
Tessa Ham Froot 24 jun 2018

5 horrorfilms die net als Arachnophobia een remake verdienen

Bang voor spinnen? Dan kun je beter niet naar de remake van horrorkomedie Arachnophobia gaan. De nieuwe versie wordt geproduceerd door James Wan, bekend als de regisseur van films als Saw en Insidious. Wedden dat je het twee weken nog overal voelt kriebelen? Er zijn nog meer horrorfilms waar we graag een remake van willen zien. Of omdat ze potentie hebben om veel meer te zijn. Of omdat we nog één keer van het verhaal willen genieten op het grote doek.

Horrorfilms in een nieuw jasje

Natuurlijk zijn er ook genoeg slechte remakes gemaakt, zeker van horrorfilms. Maar met de filmtechnologieën van tegenwoordig kun je de plank niet zo snel meer misslaan. 6 horrorfilms die een remake verdienen. En als je daardoor in de stemming raakt: check dan deze top 10 horrorfilms op Netflix.

The Exorcist (1973)

Mocht je onder een steen geleefd hebben: The Exorcist gaat over een moeder die de hulp van twee priesters inroept als haar dochter bezeten blijkt te zijn. Er werd lang gepraat over een remake van deze film, maar de regisseur van de originele The Exorcist heeft daar een stokje voor gestoken. In 2016 verscheen er wel de serie The Exorcist, dat gebaseerd is op hetzelfde boek als de film. Waar remakes van horrorfilms meestal niet zo geweldig zijn, heeft de serie een 8,1 op IMDb. Dat belooft wat voor een remake op het grote doek. Wij verlangen wel naar een goede nieuwe versie van The Exorcist met de special effects van nu, die het best tot hun recht komen komt in een donkere bioscoop.

The Funhouse (1981)

The Funhouse werd geregisseerd door Tobe Hooper van Texas Chain Massacre en Poltergeist. Maar in tegenstelling tot de klassieker Texas Chain Massacre heeft Hooper hier een beetje de boot gemist. In deze film brengen vier vrienden de nacht door in een carnival funhouse. Daar worden ze gestalkt door een misvormde man die een Frankenstein-masker draagt. Het is een film die veel meer had kunnen zijn en daarom wel een remake verdiend.

The Silence of the Lambs (1991)

In horror-thriller The Silence of the Lambs maakten we kennis met de intelligente seriemoordenaar Hannibal Lector, die delen van zijn slachtoffers opat. Hannibal werd toen gespeeld door de geweldige acteur Anthony Hopkins. Andere hoofdrolspeler Jodie Foster en Hopkins kregen beide een Oscar voor hun geweldige performances. Maar in de populaire serie Hannibal bewees acteur Mads Mikkelsen al dat we ook een andere Hannibal kunnen accepteren. De vraag is natuurlijk wel of er scriptschrijvers en regisseurs zijn die genoeg ballen hebben om een remake van deze klassieker te maken. Wij zitten dan in ieder geval vooraan in de bios.

Event Horizon (1997)

Dit is het schoolvoorbeeld van een horrorfilm die een moderne update kan gebruiken. De film speelt zich af in de ruimte en werd zo’n twintig jaar geleden uitgebracht, in 1997. In de film onderzoekt een reddingsteam een ruimteschip dat is verdwenen in een zwart gat en daarna is teruggekeerd. Zonder de crew, maar mét iets nieuws aan boord. Mensen die fan zijn van SciFi én horror zouden hun hart ophalen met een remake van deze film. Met moderne CGI kan deze horrorfilm heel wat enger worden.

Paranormal Activity (2009)

Als horrorfilms saai zijn, dan is er iets ongelofelijks fout gegaan. Het onderwerp is veelbelovend, maar komt niet helemaal uit de verf. Paranormal Activity gaat over een jong koppel, Katie en Micah, die camera’s plaatsen om te zien wat er in hemelsnaam rondspookt in hun huis. De film had een budget van 15.000 euro en wist maar liefst 193,4 miljoen euro op te brengen. Een slechte film is het overigens niet, dat laat de opbrengst wel zien. Een remake zou deze horrorfilm goed doen. Toch al bijna weer tien jaar geleden.

Reageer op artikel:
5 horrorfilms die net als Arachnophobia een remake verdienen
Sluiten