A. de Jong
A. de Jong Froot 18 jun 2018

Horror trailer: The Nun wordt de engste film van het jaar

Voor de liefhebbers van de betere horrorfilms is er goed nieuws: in september komt The Nun, een spin-off van The Conjuring uit. Waar we in The Conjuring 2 al kennis maakten met de demonische non, kunnen we nu ons hart gaan ophalen aan een hele film met dit angstaanjagende karakter.

Wanneer een jonge non in een klooster in Roemenië haar eigen leven neemt, wordt een priester met een spookachtig verleden en een noviciaat op de drempel van haar laatste geloften door het Vaticaan erop uitgestuurd om het voorval te onderzoeken. Samen onthullen ze het onwaarschijnlijke geheim van de orde.

the nun

Ze riskeren in het onderzoek niet alleen hun leven, maar ook hun geloof en hun ziel en confronteren een kwaadwillende kracht in de vorm van dezelfde demonische non die het publiek eerst terroriseerde in The Conjuring 2, terwijl de abdij een gruwelijk slagveld wordt tussen de levenden en de verdoemden.

James Wan is weer van de partij

Taissa Farmiga, de jongere zus van The Conjuring-ster Vera Farmiga, speelt de novice in de film. Andere rollen zijn weggelegd voor Demian Bichir (The Hateful Eight) en Jonas Bloquet (Elle).

James Wan die het script voor zijn rekening nam, was eerder de regisseur van The Conjuring en The Conjuring 2. De Nederlandse release staat gepland voor 7 september. Dat duurt nog even, maar gelukkig is er al wel een dijk van een trailer uitgekomen.

Reageer op artikel:
Horror trailer: The Nun wordt de engste film van het jaar
Sluiten