Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 apr 2017

Deze honden hebben om een hele lieve en logische reden gekleurde truitjes gekregen

Wanneer je als hond in het asiel terecht komt, ga je een pittige tijd tegemoet. Niet alleen omdat het er ongezellig en kaal kan zijn, maar ook omdat je maar moeilijk aan een nieuw huisje komt met een baas die voor altijd van je houdt.
Maar, het wordt nóg lastiger als je dan ook nog een donker kleurtje hebt, vertelt SPCA: “Donkere honden worden minder snel geadopteerd dan lichtgekleurde soortgenootjes.”

Volgens de instantie is dat onder meer omdat je minder goed de ‘gezichtsuitdrukkingen’ kunt zien. Da’s niet leuk voor op de foto’s. Aha. Nou, goed.

Gelukkig heeft de Schotse SPCA een manier bedacht waarop ook de viervoeters met een donkerkleurig vachtje nu in de smaak zullen gaan vallen… Gekleurde warme jasjes en truitjes!

In samenwerking met verschillende non-profitorganisaties (zoals Scottish Women’s Institute) is men de strijd aangegaan met het zogenoemde ‘black dog syndrome‘. Dankzij de kleurige truitjes en shirtjes vallen de dieren niet alleen op, ze voelen zich ook merkbaar zelfverzekerder. Minstens net zo gunstig: de beestjes voelen zich veel lekkerder in hun kennel door de knusse stof.

“Wollen jasjes zijn ideaal want ze zijn zacht voor hun velletjes, de stof beweegt mee én ze kunnen precies zo gemaakt worden als bij het dier past,” vertelt Sharon Comrie, oprichter van de Schotse hondenopvang aan The Dodo.

Vooralsnog zijn zowel SPCA als SWI druk in de weer met het maken van wollen sweaters en het kleden van de beestjes. Het heeft nog niet héél veel vruchten afgeworpen, maar Sharon Comrie houdt moed: “De sweaters zorgen er natuurlijk ook voor dat je met elkaar in gesprek gaat over de beesten.” Dat is helemaal waar.

Ook in Nederland zijn er nog een paar duizend honden op zoek naar een nieuwe stek. Zat je al te denken aan gezinsuitbreiding? Kijk dan eens op de website van de Dierenbescherming. Wellicht wordt je wel net zo enthousiast als deze man… Hij kan maar niet stoppen met het adopteren van dieren!

Reageer op artikel:
Deze honden hebben om een hele lieve en logische reden gekleurde truitjes gekregen
Sluiten