Hond weggelopen? Met deze tip is de kans groot dat je ‘m weer terugvindt

Stel je hond is weggelopen: waar begin je dan met zoeken? Op de plek waar je ‘m voor het laatst hebt gezien en het hele gebied eromheen? Of ga je snel naar huis om te kijken of ‘ie daar voor de deur zit te wachten?

Ze kunnen onvoorspelbaar zijn, dus weten waar ze zich bevinden is dan ook bijna niet te raden. Maar hun neus… daar kunnen ze altijd op vertrouwen. En daar kun jij dan weer mooi gebruik van maken in de zoektocht naar jouw verdwaalde of weggelopen hond. Eén ding is in ieder geval zeker, uiteindelijk wil de hond echt wel weer herenigd worden met zijn baasje. Dus ook hij zal zijn neus gebruiken om jou te zoeken. Je moet ‘m alleen even een handje helpen. Hoe? Dat leggen we je uit. Het enige wat je nodig hebt is een kledingstuk met jouw geur er aan.

Zo vind je je weggelopen hond terug

Op Reddit lazen we de volgende handige tip:
‘Ik zocht al 12 dagen lang naar mijn hond in een bosgebied waarna ik radeloos en hopeloos een paar jagers tegen het lijf liep. Ze vertelden dat ze wel vaker een hond waren kwijtgeraakt tijdens het jagen, maar ‘m altijd terugvonden. De tip die ze mij gaven heeft inmiddels veel honden en families geholpen elkaar weer terug te vinden.’

Het werkt als volgt:
‘De hondeneigenaar moet een kledingstuk dat hij tenminste een hele dag heeft gedragen (hoe langer hoe beter), zodat de hond jouw geur kan herkennen. Breng het kledingstuk naar de plek waar je de hond voor het laatst hebt gezien en laat het daar achter. Als de hond een bench of lievelingsspeeltje heeft kun je die ook meenemen (als de bestemming dat toelaat). Ook is het handig als je een briefje achterlaat, om aan te geven dat voorbijgangers het niet mogen weghalen of verplaatsen.’

‘Laat ook een kom water achter, aangezien de hond daar waarschijnlijk zelf geen toegang tot heeft. Maar laat geen eten achter, want hier kunnen andere honden op af komen waardoor jouw hond weggejaagd kan worden. Kom vervolgens de volgende dag terug, of houd de plek tussendoor in de gaten. Hopelijk zit de hond daar op je te wachten.

Ik was eerst wat sceptisch en had m’n twijfels of mijn hond de geur zou herkennen als hij me niet hoorde roepen. Maar ik kwam de volgende dag terug en daar zag ik hem zitten.

Ik hoop dat dit iemand helpt om zijn maatje terug te vinden. Succes! :)’

Bekijk ook: 11 dingen die je waarschijnlijk bij je hond doet, maar waar hij eigenlijk een hekel aan heeft

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Hond weggelopen? Met deze tip is de kans groot dat je ‘m weer terugvindt
Sluiten