Froot 2 aug 2017 Sissy Westerhuis

Dit moet je weten als je je hond wil meenemen naar het strand

Vamos a la playa! En de hond mag mee! Toch? Jazeker! Maar, alleen als je deze 7 punten in je achterhoofd houdt!

1. Check even van tevoren of de hond op het strand mag

Niets is zo vervelend als weggestuurd worden. Maar, nog vervelender is het om je hond te moeten terughalen omdat hij op een stuk strand loopt waar dat niet toegestaan is. Niet alleen voor jou en de andere strandgangers, maar ook voor de viervoeter. Check even deze website om te zien waar je in Nederland met je hond mag hobbelen.

2. Zorg dat de hond kan drinken

Aan het strand heb je water. Heel veel water. Toch mag je beestje dat niet opslobberen als hij of zij dorst krijgt omdat dat hartstikke ongezond is. Breng een kom mee en een fles water, zodat je je hond altijd kunt voorzien van vers drinkwater. Spelen mag natuurlijk, maar let erop dat het dier niet oververhit raakt.

3. Bescherm het huidje

Net als mensen kunnen honden ook verbranden. Ja, echt! Insmeren met zonnebrand is dan ook geen overbodige luxe. Maar let er wel op dat je géén zonnebrand voor mensen gebruikt, maar eentje speciaal voor honden. Je kunt bijvoorbeeld deze spray gebruiken. Denk er wel even aan dat je de zonnebrand ook weer van de hond af wast. Je kunt daarnaast natuurlijk ook nog een parasol opzetten om te kunnen schuilen voor de zonnestralen.

4. Niet alle honden houden van water

Hartstikke leuk dat jij met je hondje wil zwemmen, maar let ook even op hoe je viervoeter op het water reageert. Sommige honden vinden het gewoon helemaal niks. Maar check ook even of je hond kán zwemmen: hondenzwemvesten bestaan niet voor niks.

5. Zand is geen eten

Yep, een no-brainer. Maar dat weten honden niet! Het kan zomaar gebeuren dat de harige vrienden interesse gaan tonen in de grond die je op het strand vindt. Let er op dat je hond niet veel zand binnenkrijgt. Neem bijvoorbeeld genoeg snacks mee én leid het beestje af.

Heb je nog meer tips nodig om het je hondje makkelijker te maken in de zomer? Check dan even dit artikel.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten als je je hond wil meenemen naar het strand
Sluiten