Froot 29 sep 2017 Sissy Westerhuis

Deze hond is zo gek op geld dat ze het spaart én er haar snacks mee betaalt

De term ‘geldwolf’ kennen we wel, maar wist je dat er ook heuse geldhonden zijn!? De zwarte Labrador Holly uit New York is er zo een…

froot, geld, hond

Holly is een vijfjarige hond die al haar hele leven bij hetzelfde gezin woont. Het is een vrij normale hond maar er is één ding waardoor ze toch wel opvalt… Ze is helemaal gek op geld.

“Het is eigenlijk al begonnen toen Holly nog een puppy was,” vertelt bazin Casi Cook aan The Dodo. “Ze nam toen al van alles mee, net als veel andere honden dat doen. Ze pakte spullen uit tassen, bijvoorbeeld.” Ook geld eigende Holly zich toe. “Maar, in plaats van er achteraan te gaan besloten we het geld om te ruilen voor een speeltje of een snack.”

froot, geld, hond

Pavlov

Het Pavlov-effect kwam al gauw om de hoek kijken want Holly snapte binnen no-time dat ze een snack of speeltje zou krijgen zodra ze met geld aan kwam zetten.

Doordat deze ruilhandel eigenlijk wel werkte voor beide partijen ontstond al heel gauw een lachwekkende situatie: Holly is helemaal gek op geld! Het brengt haar natuurlijk alles wat ze wil: eten en vermaak!

froot, geld, hond

Rijke rakker

Casi werkt in een restaurant en als ze thuiskomt en haar fooi eens telt komt Holly al gauw aangesneld om van het geld te genieten: “Ze heeft momenteel al $87 gespaard.”

froot, geld, hond

Niet alleen in de spaarpot

De zwarte viervoeter heeft inmiddels ook een spaarpot waar het geld in wordt gestoken, maar ze bewaart haar briefjes ook in de woonkamer, op de trap, in bed, in de keuken, in de hal… Nou, eigenlijk overal wel!

froot, geld, hond
froot, geld, hond

Voorzichtig!

Overigens is het niet zo dat Holly speelt met haar geld: ze is er juist heel voorzichtig mee. Volgens Casi heeft ze geleerd dat gescheurd briefgeld niets waard is. En dan heb je er dus ook niets meer aan!

“Ze gebruikt het briefgeld alleen om er snoepjes mee te kopen. Als we aan tafel zitten om te eten komt ze soms wel eens stiekem aangewandeld en legt ze een dollar op schoot omdat ze ook wat te eten wil.”

froot, geld, hond

Niet bezitterig

Hoewel Holly dus helemaal gek is op flappen is ze niet bezitterig. Ze wordt ook niet boos als iemand het geld van haar afneemt, maar… Ze wil het wel graag terug! “Als je haar geld pakt blijft ze je gewoon achtervolgen om het weer terug te krijgen.” Awww!

Mocht je je afvragen of Holly de enige is die zo gek op geld is… Nope! Deze kat is ook al behoorlijk rijk!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze hond is zo gek op geld dat ze het spaart én er haar snacks mee betaalt
Sluiten