Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 18 mei 2017

Hond blijft trouw bij zijn gewonde baas wachten tot de ambulance komt

Honden de hemel inprijzen? Dat hebben we al vaak genoeg gedaan, toch? Nee! Zoiets bestaat helemaal niet, bewijst het Argentijnse viervoetertje Tony wel weer:

Wat Tony dan heeft gedaan? Trouw zijn. Het dier was zó trouw aan zijn baasje, dat hij bij hem bleef toen zijn baasje was gevallen. Jesus Hueche, Tony’s eigenaar, was lelijk terecht gekomen na een val. Hij kwam terecht op de oprit en verloor daarbij zijn bewustzijn. Zijn hond? Die bleef bij de baas. Zittend of liggend, dat maakte het brave dier niet uit, als hij maar bij zijn baasje kon zijn.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen om Jesus te verzorgen zagen ze Tony natuurlijk direct. Dat kon ook niet anders: de hond was inmiddels op Jesus gaan liggen en bleef daar, óók toen de baas een nekkraag om kreeg. Sterker nog: toen Jesus de ambulance werd ingehesen bleef Tony in de buurt en wilde zelfs de auto in, schrijft The Dodo. Ach…

De hulpdiensten die Jesus verzorgden hebben foto’s gemaakt van Tony’s lieve actie:

Zo lag Tony bij zijn baasje Jesus

Het dier moest en zou bij zijn gewonde baas blijven

Lief, he?

Tony wilde zelfs mee de ambulance in!

Gelukkig is Jesus weer helemaal hersteld en herenigd met zijn trouwe vriend. En daar zijn beiden heel blij mee, zo vertelde hij aan een lokale nieuwszender: “We zagen Tony eens op straat en besloten hem in huis te nemen. Hij is als een kind voor me.” Kan het nog liever?!

Tony is niet de enige hond die dol is op zijn maatje: deze hond weigerde het asiel te verlaten zonder zijn maatje en deze arme schat was bang voor álles… Tot er een baby in zijn leventje kwam.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan moet je het bijzondere verhaal van Bob en zijn hond Kelsey eens lezen… Steengoed!

Reageer op artikel:
Hond blijft trouw bij zijn gewonde baas wachten tot de ambulance komt
Sluiten