Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 29 jul 2016

Hij had geen idee dat hij zo goed kon schilderen, tot hij daar per toeval achter kwam

Creatief dat kan iedereen in zekere zin zijn. Maar ook er ook goed zijn in bijvoorbeeld zingen, ontbijtjes maken of acteren, dát is niet voor iedereen weggelegd.

De Engelsman Darren Reid is iemand die tot drie jaar terug niet wist dat hij zó creatief was. Hij had wel een verfsetje thuis liggen, maar had geen idee dat hij er zelf ook hyperrealistische landschappen mee kon maken.

Sterker nog: hij is maar gaan schilderen als afleiding. Zijn hondje Tubs werd namelijk ziek en Reid raakte daardoor aan huis gekluisterd. Met het setje verf en kwasten dat hij al had is hij aan de slag gegaan en al heel snel werd duidelijk dat hij er plezier in had en zijn werken beter werden.

Darren vertelt aan Froot dat Tubs er helaas niet meer is, maar hij heeft er wel iets bijzonders voor in de plaats gekregen: zijn nieuwe hobby! “Ik kan er nog niet van leven, maar ben er wel vier dagen per week mee bezig. Daarnaast werk ik drie dagen als logo-producent.”

Reid heeft een opmerkelijke (en supercoole) techniek ontwikkeld waarmee hij dat doet. Een weg is niet zomaar een weg en een boom is niet zomaar een boom: het kunstwerk lijkt soms eerder op een foto! “Per schilderij ben ik ongeveer 250 tot 400 uur bezig,” aldus Darren.

“Mijn leven veranderde totaal,” aldus Reid tegen My Modern Met. “Ik verf nu op semi-professionele basis en bijna al mijn werk is verkocht aan privé-collecties. Ik word ook wereldwijd vertegenwoordigd en win prijzen.” Maar, hij is nog niet naast zijn schoenen gaan lopen: “Ik ben nog half in shock, maar ook heel trots.”

Darren: “De nieuwe Rembrandt zal ik misschien niet worden, dat is ook niet mijn doel. Het zou voor mij de ultieme beloning zijn als ik kan leven van mijn schilderijen.”

Kun je geen genoeg krijgen van het werk van Darren? Check dan ook zeker even zijn Facebook-pagina en website.

Ook heel tof zijn trouwens deze foto’s, die weer net op schilderijen uit de Renaissance lijken. Vind je al dat geschilder wel leuk maar heb je geen idee hoe je nou creatief te werk moet gaan? Misschien helpen deze 29 tips je!

Reageer op artikel:
Hij had geen idee dat hij zo goed kon schilderen, tot hij daar per toeval achter kwam
Sluiten