Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 4 jun 2017

Hij deed er 8 maanden over om deze foto te maken en laat je zien hoe hij dat in zijn werk ging

Zie je het kunstwerk hierboven? Dat is Full Moon Service, een kunstwerk van Erik Johansson. De Zweed is niet alleen fotograaf, hij is ook een soort Photoshop-tovenaar zoals je bijvoorbeeld eerder hier al kon zien. Als Erik zijn twee talenten combineert komen er prachtige optische illusies tevoorschijn. Zo bijzonder zelfs, dat je je haast af gaat vragen wat nu eigenlijk de realiteit is…

En dat is tof. Maar wat misschien nog toffer is, is dat Erik nu een keer een kijkje achter de schermen geeft. Hoe maak je nu eigenlijk een kunstwerk, en om specifieker te zijn: hoe heeft Erik zijn project Full Moon Service gerealiseerd?

Om Full Moon Service – dat ene beeld dus! – te maken is Erik Johansson maar liefst acht maanden (!) in de weer geweest. Die acht maanden heeft hij weten samen te vatten in een video van drie minuten. Wat hij heeft gedaan? Kijk maar:

Het idee begon met een tekening op papier

Nadat hij spullen had ingeslagen begon hij met het uitwerken van het plan

En natuurlijk moet alles geïnstalleerd worden!

Kijk, het begint al ergens op te lijken!

Tadaaa!

Het beeld is geschoten met een Hasselblad H6D-50c en nabewerkt in Photoshop CC 2017.

Natuurlijk onthouden we je de making of-video niet! Kijk hoe gaaf:

Het is zeker niet de eerste keer dat Erik Johansson ons versteld doet staan van zijn kunstwerken. Met zijn kunstwerk getiteld Impact wist hij ook verbazing te schetsen. En wat dacht je van deze fantasierijke platen?

Reageer op artikel:
Hij deed er 8 maanden over om deze foto te maken en laat je zien hoe hij dat in zijn werk ging
Sluiten