Max Bollen
Max Bollen Article 22 nov 2014

Het verschil tussen mannen en vrouwen: Tijdens de aankoop van een auto

Sommige stereotypes blijken nou eenmaal waar te zijn en een nieuw onderzoek dat werd uitgevoerd door TrueCar over het verschil in mannen en vrouwen tijdens de aankoop van een auto, bevestigt wat we al jaren weten. Mannen willen mannelijke auto’s, wat inhoudt dat ze kiezen voor klasse, status, formaat en snelheid. Vrouwen kiezen vaker voor geïmporteerde auto’s, de kleinere variant. Wij vroegen ons al snel af, waarom er zo’n groot verschil zit tussen de auto’s die mannen graag kopen en de auto’s die vrouwen graag kopen. Dus kijken we naar de gedachtegang wanneer we een man alleen op een autodealer afsturen en naar die van een vrouw.

[RELATED id=’203471′]

 

De Mannen

“Oké STOP! Voordat er ook nog maar één woord uit jouw mond komt, gooi je nu eerst die motorkap open”

Wanneer hij op pad gaat om een auto te kopen, moet het op zijn manier. Dus begin bij het belangrijkste punt en gooi die motorkap open. Uiteraard zijn er meer belangrijke aspecten aan een auto, maar dat komt later wel. Want welke kerel krijgt nou geen kippenvel wanneer hij het vermogen van zijn potentiële nieuwe aanwinst in de ogen staart.

“Dus je wil er achtduizend euro voor vangen? Dat moet goedkoper kunnen. Laat ik eens proberen af te dingen”

Iedereen, en ja echt iedereen, begint de verkoop met een hogere prijs dan waarvoor ze het eigenlijk wilden verkopen. Zoals die tweede iPhone op je kamer, die ook wel voor een paar tientjes minder weg had gekund. Dit geldt al helemaal voor de automarkt en dus is het tijd om Autotrader erbij te pakken om een goedkopere variant onder de neus van de verkoper te gooien. Met het motto; ‘Wie niet waagt…’

“WAUW! Check die velgen, wat een monsters. Oké, nu niet te hard van stapel lopen, anders kost het me teveel”

Hoe positiever je over de auto bent, hoe hoger de prijs wordt. Zo simpel is het. Dus wanneer hij zijn droomauto ziet staan, is het een kwestie van je benen bij elkaar houden en bluffen alsof je in de finale zit van het wereldkampioenschap poker. Alles om een zo’n laag mogelijke prijs te betalen.

“Een tweedehands auto? Ja vast, ik word zeker de vijfde eigenaar”

Misschien oogt de auto netjes en zie je geen vuiltje in de lucht, maar dat kan ook gewoon een goede poetsbeurt van de vorige eigenaar zijn geweest. Oftewel, tijd om alle papieren op tafel te gooien en alles grondig te controleren.

“Oké, ik kan hier nog uren naar kijken, maar het is tijd om het gaspedaal in te trappen. Ik ben klaar voor een testrit!”

Uiteindelijk is het tijd om de need for speed te vervullen met een proefrit. Dus de snelweg op en lekker het gaspedaal intrappen. Kijken of de auto echt zo hard kan als ze beweren. Dit is gelijk het juiste moment om de auto te controleren op eventuele mankementen.

“Allemaal leuk en aardig, maar de auto van mijn buurman is groter”

Dit is een hele dikke no go voor mannen. Als hij namelijk op pad gaat om een nieuwe auto te kopen, dan MOET het ook een nieuwe auto zijn. Dit houdt in dat zijn nieuwste aanwinst er qua uiterlijk mooier, technisch beter en formaat groter moet uitzien dan die roestbak die voor de deur van de buurman staat.


De Vrouwen

“Oké, waar begin ik? Misschien moet ik eerst maar eens luisteren naar wat hij te zeggen heeft”

Zorg dat je altijd goed voorbereid bent, want dat is de verkoper ook. Op het moment dat je niet precies weet waar je naar opzoek bent, geef je het uit handen. Dat kan een duur geintje worden.

“Leuk verhaal, maar rijdt de auto wel zuinig? Hoef ik niet elke week langs het tankstation?”

Leuk, een nieuwe auto aanschaffen, maar er komen altijd zoveel kosten bij kijken. De aanschaf alleen al kost haar duizenden euro’s en dan hebben we het nog niet eens over onderhoud gehad. Zoveel rijdt ze waarschijnlijk toch niet, dus een zuinige auto is bijna een must.

“Oké, de auto ziet er goed uit. Lekker klein zodat ik in ieder geval overal kan parkeren”

Onderzoek wijst uit dat de meeste vrouwen eerder geneigd zijn om kleinere auto’s te kopen dan een grote. Dit zie je terug in de zoektocht van de vrouw naar haar perfecte auto. Ze kiest liever voor een kleinere auto, want die is makkelijker hanteerbaar en, laten we eerlijk zijn, makkelijker te parkeren.

“Heb ik wel genoeg ruimte in deze auto om uit de voeten te komen?”

De auto mag lekker klein zijn, maar er moet wel genoeg ruimte overblijven voor haar dagelijkse activiteiten. Of haar dagelijkse activiteiten nou een sporttas of boodschappentas vereisen, dat laten we even in het midden.

“JA! Dat is precies de kleur die ik voor mijn auto in gedachte had”

Het uiterlijk van een auto is toch een prioriteit in de keus naar de perfecte auto. Wanneer de kleur en vorm van een auto in haar ogen goed zijn, is het halve werk al verricht. Nog een kleine proefrit binnendoor en de auto is van haar.

Voor de mensen die zichzelf niet herkennen in dit lijstje, maak je niet te druk.

Reageer op artikel:
Het verschil tussen mannen en vrouwen: Tijdens de aankoop van een auto
Sluiten