Het maken van een foto met flits heeft het leven van dit jongetje gered

Op het eerste oog denk je naar een willekeurige familiefoto te kijken. Niets mis mee. Totdat je opvalt dat er iets anders is aan het oog van het kleine jongetje genaamd Taylor. Het zusje van Taylor viel het als eerste op op dat zijn pupil op de foto wit was. Zijn ouders vertrouwden het niet helemaal en gingen naar het ziekenhuis ter controle. Daar bleek dat hij retinoblastoom heeft: een zeldzame vorm van kanker op het netvlies.

Tegen de tijd dat dit was geconstateerd had de kanker al voor een grote tumor in zijn rechteroog gezorgd en drie kleinere tumoren in zijn linkeroog. Ze konden zijn linkeroog redden, maar zijn rechteroog was al te veel beschadigd waardoor hij aan die kant blind is. Na vier maanden chemotherapie werd Taylor schoon verklaard. Taylor leidt nu een gezond leven, ook al is hij blind aan zijn rechter oog. Al kan het zijn dat het terugkomt.

Desalniettemin heeft het maken van een foto met flits er dus voor gezorgd dat de kanker relatief op tijd is ontdekt en daardoor zijn leven is gered.

Toddler1

De bewuste foto waarbij ze opmerkten dat Taylors pupil wit is.
Toddler3

Toddler2

Taylors foto wordt nu ook gebruikt voor een campagne waarin mensen worden ingelicht over retinoblastoom.
White_Eye

In deze campagne wordt gevraagd met de zaklamp (van bijvoorbeeld je telefoon) de iris te bekijken op soortgelijke symptonen.

Reageer op artikel:
Het maken van een foto met flits heeft het leven van dit jongetje gered
Sluiten