Het internet beslist op een bizarre manier of deze plant in leven blijft of niet

Het klinkt als het script van een horrorfilm: Iemand wordt gekidnapt, waarna het internet kan beslissen of diegene in leven blijft of niet. Echter gaat het hier gelukkig maar om een plant in plaats van een mens. En gekidnapt is ‘ie ook niet. Maar of de plant in leven blijft of niet, dat ligt dus wel echt in de handen van het internet…

plant

Reddit-gebruiker tylerjaywood heeft het bewateren van zijn plant behoorlijk ingewikkeld gemaakt. Hij vraagt de bezoekers van Reddit namelijk om zijn plant water te geven door middel van een dagelijkse stemming. Waarom? Omdat hij zelf niet zo goed is in het in leven houden van een plant.

Iedere ochtend verschijnt op de subredditpagina r/takecareofmyplant de vraag of de redditors vinden dat de plant water moet krijgen of niet. Ze kunnen de vraag simpelweg beantwoorden met ‘yes’ of ‘no’. Aan het eind van de dag telt een robot de stemmen en geeft de plant alleen water wanneer de meeste stemmen voor ‘yes’ hebben gekozen.

diagram

Het gaat overigens om een zebraplant (met de naam Jeff) die een behoorlijke hoeveelheid vocht nodig heeft om te kunnen bloeien. De eigenaar van de plant regelt het technische gedeelte, houdt in de gaten of het waterreservoir vol is en houdt de updates een beetje in de gaten, maar geeft de plant nooit eigenhandig water. Gaat de plant dood? Dan is dat de beslissing van het internet geweest…

Het experiment is al een aantal weken bezig en tot nu toe heeft de plant het overleefd. Maar hoe lang het internet hier zin in heeft, dat is niet te voorspellen.

Wil je live naar de plant kijken? Dat kan hier!

Bekijk ook > Deze gast neemt zijn taak om op een plant te passen wel erg serieus

plantrelated

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Het internet beslist op een bizarre manier of deze plant in leven blijft of niet
Sluiten