Het Filipijnse eiland Palawan is verkozen tot het beste eiland ter wereld

Het Filipijnse eiland Palawan is verkozen tot het beste eiland ter wereld

Op een onbewoond eiland
Zijn alle dagen fijn
Op een onbewoond eiland
Daar zou ik willen zijn

Joehoee… Vakantie! Tijd om eens even heerlijk te ontspannen. Of je dat nou doet op het vaste land zoals deze dame – of op een eiland… Als het maar lekker weer is en je n i e t s hoeft te doen.

Maar, als je dan toch per se op het allermooiste eiland ter wereld wilt zijn om tot rust te komen dan kun je het best een ticket boeken naar… Het Filipijnse eiland Palawan!

Palawan is door het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure voor de derde keer op rij verkozen. Waarom? “Er is niets zo mooi als je onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van deze Filipijnse archipel, die door veel lezers als rustiek, romantisch, betaalbaar en ontspannend wordt beschreven”, aldus Rebecca Ascher-Walsch van Travel + Leisure.

Let op: Door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een negatief reisadvies gegeven voor Palawan. Mogelijke dreigingen zijn terroristische aanslagen en ontvoeringen. Meer over het reisadvies vind je hier.

Ben je toch erg benieuwd geworden naar kiekjes van Palawan? Scrollen maar!

Boek je liever een reis naar een andere prachtplek op aarde? Hieronder vind je de negen andere bestemmingen die volgens Travel + Leisure fantastisch zijn:

10. Bali, Indonesië

9. Hvar, aan de Dalmatische kust

8. Ischia, Italië

7. Kauai, Hawaï

6. Maui, Hawaï

5. Santorini, Griekenland

4. Galapagoseilanden, Ecuador

3. Boracay, Filipijnen

2. Hilton Head Island, South Carolina

En dus op nummer 1 – we laten het gewoon nog eens zien, want het is zo prachtig – Palawan:

Helaas helaas, Europa is niet sterk vertegenwoordigd in de lijst. Maar, wellicht kan één van deze tien Europese AirBnB’s jouw hartje bekoren.