Het duurste eten ter wereld

rutger 4 nov 2011 Froot

Als je op zoek bent naar nieuwe culinaire hoogstandjes dan is dit de inspiratie. We hebben een aantal dure ingrediënten en gerechten voor jullie verzameld en op een rijtje gezet. Mocht je eens een keertje wat geld over hebben, dan is dit een top investering. Eet smakelijk!

Matsutake paddenstoelen – €750,- per pond
Deze paddenstoel is zo duur vanwege zijn zeldzaamheid. De zeldzaamheid komt doordat er bepaalde insecten zijn die de bomen doden waaronder de paddenstoel groeit. Er blijven dus niet meer zoveel van die bomen over. Een lekker gerecht met deze paddenstoel is: Songi gui.

De duurste bagel ter wereld – €750,-
Deze bagel is gecreëerd door chef-kok Frank Tujague voor het Westin Hotel in New York. Op deze bagel is witte truffel roomkaas en gojibes gesmeerd. Vervolgens is de bagel afgemaakt met Riesling jelly en gouden bladeren. De bagel is zo duur omdat er witte truffel op zit. Een witte truffels is het één-na-duurste voedsel ter wereld. Alleen een kilo kaviaar is duurder…

De duurste omelet ter wereld – €750,-
Dit absurd dure ontbijt bestaat uit een mengsel van eieren, kreeft en 10 gram Sevruga kaviaar. Deze kaviaar kost ongeveer €45,- per gram.

Wagyu biefstuk – €2.100,-
De koeien waarvan deze biefstuk afkomstig is worden ook gevoed met bier. Vervolgens worden ze gemasseerd met de hand om een bepaalde tederheid en marmering te creëren dat met geen enkel ander biefstuk te vergelijken is.

[RELATED id=’190247′]
Samundari Khazana – €2.500,-
‘s Werelds duurste curry bestaat uit Devon krab, witte truffel, een halve tomaat gevuld met Beluga kaviaar en bladgoud, een Schotse kreeft die bedekt is met bladgoud, kwartel eieren, nog meer kaviaar en rijst. Deze curry is bereid om de dvd-release van Slumdog Millionaire te vieren.

Pizza Royale 007 – €3.100,-
Deze pizza is bedekt met kreeft die gemarineerd is in cognac, kaviaar dat geweekt is in champagne, Sunblush tomatensaus, Schotse gerookte zalm, medaillons van hertenvlees, prosciutto en vintage balsamico azijn. Om de pizza af te maken is het ook nog eens bedekt met eetbare 24-karaats gouden vlokken.

Dansuke Watermeloen – €4.500,-
Deze duurste watermeloen ter wereld wordt alleen verbouwd op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido. Ze worden vanwege hun buitengewone zeldzaamheid dan ook vaker cadeau gegeven dan dat ze gekocht worden. De watermeloenen blijken een bepaald niveau van zoetheid te bezitten waardoor ze zo speciaal zijn.

Almas Kaviaar – €20.000,-
Doordat deze kaviaar uit Iran komt, is het al uiterst zeldzaam en extreem duur. De enige plek waar je de kaviaar kunt kopen is bij Caviar House & Prunier in Londen. Zij verpakken een kilo van Almas kaviaar in een 24-karaats gouden blik voor ongeveer €20.000,-. Ze verkopen ook een kleiner blik voor €900,- voor de mensen met een iets kleiner budget…

De witte Alba Truffel – €125.000,-
Deze truffel is zo duur, omdat het moeilijk te kweken is. Deze ondergrondse zwam groeit alleen in Alba, Italië en wordt gevonden door honden en varkens. Het is een ware delicatesse en wordt ook wel de koning van alle schimmels genoemd. De duurste witte truffel ooit woog 1,51 kilogram en werd verkocht voor €125.000,-.

Reageer op artikel:
Het duurste eten ter wereld
Sluiten