Het bijzondere en confronterende verhaal achter deze huisjes gemaakt van Post-Its

Mocht je de komende dagen een aantal geel/rode Post-Its in de vorm van een huisje tegenkomen, zoals deze…

Rembrandtplein, Amsterdam

En deze…

Ook @theatercarre laat haar hart spreken! #hartenhuis #tekendepetitie #hetvergetenkind

Een foto die is geplaatst door Het Vergeten Kind (@hetvergetenkind) op

…sta dan even stil bij het feit dat er jaarlijks duizenden kinderen huis en haard ontvluchten. Dit kan om allerlei redenen zijn. Van ruziënde en gewelddadige ouders tot seksueel misbruik. Maar ze hebben één ding met elkaar gemeen. Ze hebben geen huis waar ze zich thuis voelen. Hierdoor voelen ze zich als een ‘vergeten kind‘.

In Nederland zijn er namelijk tienduizenden kinderen die niet de kans krijgen om gewoon normaal kind te kunnen zijn. Ze dreigen ten onder te gaan aan hun eigen thuissituatie. Deze is vaak onveilig of instabiel, omdat de ouders kampen met bijvoorbeeld verslaving, ziekte, armoede of psychische problemen. De kinderen uit dit gezin kunnen hier niks aan doen, maar zijn er wel de dupe van, wat hun ontwikkeling en zelfvertrouwen ernstig in de weg zit.

Gelukkig zijn er in Nederland wel veilige plekken waar ze op opvang kunnen rekenen. Maar helaas krijgen veel van deze kinderen hier niet de hulp die ze nodig hebben om hun traumatische ervaringen te verwerken.

En omdat daar nodig verandering in moet worden gebracht is het noodzaak dat er voldoende handtekeningen worden binnengehaald om dit aan te kunnen kaarten in de Tweede Kamer. Help jij mee de 35.000 benodigde handtekeningen binnen te halen? Teken dan de petitie op hetvergetenkind.nl.

Reageer op artikel:
Het bijzondere en confronterende verhaal achter deze huisjes gemaakt van Post-Its
Sluiten