Inga Stoit
Inga Stoit Froot 15 jun 2018

Hereditary: de engste horrorfilm ooit draait nu in de bioscoop

Voor wie van een avond vol schrikmomenten houdt, draait er vanaf deze week een waanzinnig angstaanjagende film in de bioscoop. Hereditary schijnt één van de aller engste films ooit te zijn. Durf jij het aan om hierheen te gaan?

Hereditary

Horrorfans opgelet: Een paar maanden terug lieten we jullie al de trailer zien van de nieuwe horrorsensatie Hereditary. Aankomende week is deze doodenge film daadwerkelijk te zien! Vanaf 14 juni 2018 kun je de film gaan bekijken, uiteraard met een XL bak popcorn op schoot.

Tenminste… als je durft. Volgens filmkenners is dit één van de engste. films. ooit. De kans bestaat dus dat je weinig van de film gaat zien, omdat je driekwart van de film met je handen voor je ogen zit.

Vorige week vrijdag verscheen de film al op het witte doek in de Verenigde Staten. Als we de eerste reacties online mogen geloven, is het inderdaad een mega enge film. Een paar maanden terug werd de film al afgespeeld tijdens het Sundance Film Festival. Mensen renden toen zelfs de zaal uit (!) omdat de film zó eng was.

De film schijnt zelfs zo akelig te zijn dat er een noodnummer is ingesteld, zodat mensen nadat ze de filmzaal uit zijn gelopen hun emoties kunnen bespreken.

Het verhaal

Regisseur Ari Aster laat met zijn film een familie zien die na het overlijden van hun oma volledig uit elkaar valt. Oma’s geest zwerft nog rond in het huis en de moeder van het gezin, Annie, wordt op een bepaald moment aangespoord om wel een heel duister pad in te slaan.

Het is daarna aan de dochter, Charlie, om tegen haar moeder in te gaan en haar weg te drijven. Verwacht in ieder geval heel veel schrikmomenten en zorg ervoor dat je deze film niet in je eentje gaat kijken. Oh, en slaap daarna ook niet alleen, want dat wordt de hele nacht plafonddienst. Ahhhh.

Reageer op artikel:
Hereditary: de engste horrorfilm ooit draait nu in de bioscoop
Sluiten