Froot 21 dec 2017 Sissy Westerhuis

Hartverscheurend mooi: ze schreef een brief aan haar puppy die na negen maanden overleed

Stephanie Jarstad en haar man verwachtten in de eerste week na hun bruiloft een puppy: Kolehe. Een pracht van een beest. Hoewel Stephanie geen flauw idee had dat het hebben van een hond zó veel impact kon hebben op je dag genoot ze er met volle teugen van: hun band werd ijzersterk.

Noodlot

Maar, toen Kolehe pas negen maanden oud was overleed het beestje. De husky had een hersenziekte en was ongeneeslijk.

Waarschuwing

Om het verlies een plekje te geven schreef Stephanie een pracht van een brief aan haar puppy – let wel op, mocht je zelf recent afscheid van een huisdier hebben moeten nemen dan houd je het niet droog.

puppy, ziek, brief
Stephanie Jarstad

“Je bent geboren in dezelfde week dat Michael en ik elkaar het ja-woord gaven. We keken enorm uit naar je komst – het leek wel eeuwig te duren. Hier zijn een paar dingen die ik je nooit heb verteld.”

puppy, ziek, brief
Stephanie Jarstad

“Ik was best nerveus om een husky te krijgen, want ik wist hoe veel beweging ze nodig hebben en ik was benieuwd of ik dat zou redden.”

puppy, ziek, brief
Stephanie Jarstad

“Je maakte van mij een hardloper en het werd de beste manier om met elkaar een band op te bouwen. Ik plande mijn wekelijkse routine om jou heen en jou zien worstelen met je hondenvrienden werd het hoogtepunt van mijn week.”

Stephanie Jarstad

“Toen we horen dat je een wollige husky zou worden vond ik dat wel even schrikken, want dat betekende dat ik iedere dag moest gaan stofzuigen.”

Stephanie Jarstad

“Maar al gauw werd jouw vacht mijn favoriet. Met jou knuffelen was als knuffelen met een wolk. Je was het zachtste kussen. Bedankt voor het opdrogen van al mijn tranen.”

Stephanie Jarstad

“Ik vroeg me af hoe goed we konden settelen in dit nieuwe leven: getrouwd én met een huisdier.”

Stephanie Jarstad

“Nu kan ik me het begin van ons leven samen niet meer voorstellen zonder jou. We zijn meer naar elkaar toe gegroeid en dat kwam door jou, onze lieve pup. Je bracht ongelofelijk veel licht in ons leven.”

Stephanie Jarstad

“Ik was bang dat je zo’n druktemaker was die uitblinkt in ontsnappen. Zo’n typische, eigenwijze husky.”

Stephanie Jarstad

“En… Dat was je ook! De husky die de vijver overhoop haalde om vervolgens te ontsnappen naar het huis van de buren is dezelfde hond die er voor zorgde dat de dierenarts zich afvroeg of het allemaal wel goed ging, omdat je juist zo gehoorzaam was.”

Stephanie Jarstad

“Ik vond het spannend om zo veel van je te houden want dat zou ook betekenen dat ik op een dag afscheid van je zou moeten nemen op een hartverscheurende manier.”

Stephanie Jarstad

“Die dag kwam veel te snel. Ik ben nog steeds volledig overrompeld dat we onze negen maanden oude puppy los moesten laten. In de laatste twee weken heb ik je 15 jaar ouder zien worden.”

Stephanie Jarstad

“Ik zou al je rommel 15 jaar lang opruimen als dat is wat er mis was. Ik zou je met de hand gekookte kip voeren als dat de situatie zou helpen. Ik zou 15 jaar lang je begeleider worden als je het zicht zou verliezen, als het nodig was.”

Stephanie Jarstad

“Ik zou je vijftien jaar lang verzorgen als je aanvallen had. Ik zou je waterbak vasthouden als je zo makkelijker kon drinken en het iets uit zou halen. Ik zou je oren worden als je volledig doof werd.”

Stephanie Jarstad

“Ik zou vijftien jaar lang je achterpoten ondersteunen als je te zwak zou worden om de trap op te komen.”

Stephanie Jarstad

“Je hebt met zo veel moeten stellen én je had die vreselijke ziekte die je veel te snel van ons afnam.”

Stephanie Jarstad

“Ik zou wille dat ik je pijn weg kon toveren en je hier zo lang mogelijk bij me houden. Ik zou alles over doen als dat er voor zou zorgen dat je langer bij ons zou zijn.”

Stephanie Jarstad

“Ik zou willen dat je onze toekomstige kinderen kon ontmoeten en dat je hun bolle wangetjes zou likken. Ik zou willen dat je je eerste kerstmis haalde, je eerste keer in de sneeuw of je eigen verjaardag.”

Stephanie Jarstad

“We houden zo veel van jou Kolohe, Bubba, Pupper Nutter, Derp. We hebben zo’n mazzel dat we jou de onze mochten noemen.”

Reageer op artikel:
Hartverscheurend mooi: ze schreef een brief aan haar puppy die na negen maanden overleed
Sluiten