Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 10 nov 2017

Zodra deze carrousel begint te draaien wordt je brein voor de gek gehouden

Kevin Holmes is speelgoedmaker. Met zijn bedrijf 4-Mation maakt hij soort van zoötropen: dat is een animatie-carrousel waarmee bewegende beelden kunnen worden gemaakt door middel van stills. Alleen doet hij dat niet met illustraties, maar met echte 3D-figuurtjes.

Natuurlijk kun je op een schermpje naar een animatie kijken, maar iets dat in 1834 werd uitgevonden, handgemaakt is én je versteld kan doen staan is toch vele malen leuker? Dat dachten wij ook.

Oneindig

Met 4-Mation maakte Holmes ook een zoötroop van vissen die oneindig hun soortgenoten opeten. Kun je je er niks bij voorstellen? Kijk maar even:

vis, video
YouTube

Magisch

Een gifje is natuurlijk leuk en oneindig. Maar, als je eens de haarscherpe videobeelden bekijkt zie je de magie pas écht in werking:

Ook in kikkervorm

Dat was nog niet alles, ook deze variant met oneindig veel kikkers is waanzinnig tof gemaakt:

Dat wil jij ook!

Wij zijn razend enthousiast, zoals je misschien hebt gemerkt 😉 Wil je nu zelf ook een zoötroop maken? Je kunt een 4-Mation Machien winnen via deze website. Nice!

Nog zoiets tofs

Mocht je denken ‘hier wil ik meer van zien’, dan hebben we goed nieuws voor je: check deze bijzondere chocoladetaart maar!

Reageer op artikel:
Zodra deze carrousel begint te draaien wordt je brein voor de gek gehouden
Sluiten