Deze man gebruikte een hamburgerdoosje om de mooiste portretfoto’s te maken

Dat je heus niet altijd de duurste spullen nodig hebt voor een stel mooie foto’s, dat hebben we je al eens eerder verteld. Zo liet deze dame zien dat je met een camera van $1 prachtige foto’s kunt maken, en gaven we je hier 5 tips hoe je met alledaagse objecten en simpele trucjes je fotografie skills naar een hoger niveau tilt.

Maar… wie had gedacht dat je ook de mooiste portretfoto’s kunt maken met behulp van een kartonnen doosje van een fastfoodketen? Wij niet! Maar Philippe Echaroux, een bekende Franse fotograaf, laat zien dat hij met wat hulp van een Big Mac doosje de mooiste portretten kan maken. Daar heb je echt geen dure lampenset voor nodig!

Om te beginnen gebruikte hij dus een rietje, een kleine zaklamp en natuurlijk een Big Mac doosje

In de video onderaan zie je hoe hij de geïmproviseerde verlichting in elkaar zette, maar zo kwam het er in ieder geval uit te zien:

En dan begint het fotograferen. In de ene hand de verlichting en in de andere hand de camera!

En het eindresultaat? Voilà

Portrait pd @nolwenberthier with the help of @grimper_escalade shot on my @iphone7plus for the Big Mac Portrait Challenge ! @mcdonalds_fr @apple #macdonalds #iphone7plus #iphone Vidéo link in the Bio #shootoniphone

Een bericht gedeeld door Philippe Echaroux (@philippe_echaroux) op

Portrait shot on my @iphone7plus for the Big Mac Portrait Challenge ! @mcdonalds_fr @apple #macdonalds #iphone7plus #iphone Vidéo link in the Bio #shootoniphone

Een bericht gedeeld door Philippe Echaroux (@philippe_echaroux) op


Gaaf toch?!

En zo ging hij te werk:

Met deze video wil hij overigens niet laten zien hoe goed hij is in het portretteren van mensen, maar eerder om mensen aan te moedigen te doen wat ze écht willen zonder dat ook maar iets ze in de weg staat; het gebrek aan professioneel materiaal bijvoorbeeld. Alles kan!

“Dat is vast gephotoshopt!”

Voordat je meteen begint te roepen: “Dat kan toch niet! Dat is vast gephotoshopt!” kunnen we je zeggen: Ja, hij heeft fotobewerkingsprogramma’s als VSCO, Photoshop FIX en Lightroom Mobile apps gebruikt om het eindresultaat te bewerken, maar hij heeft alles met zijn smartphone gedaan. En zonder professioneel licht óf zoiets als een kartonnen doosje met een zaklampje waren ze nooit zo mooi geworden.

Meer fotografie-inspiratie of tips?

Duik dan even in onze fotografie-basket!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze man gebruikte een hamburgerdoosje om de mooiste portretfoto’s te maken
Sluiten